Ukrayna'da ordu yönetimi değişti

Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı görevine Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksandr Sırskiy'i atadığını açıkladı.

DÜNYA 08.02.2024, 21:10 09.02.2024, 18:14
Ukrayna'da ordu yönetimi değişti

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, gerçekleştirdiği görüntülü açıklamada, bugün itibarıyla Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yönetimini yeni bir ekibin devraldığını kaydederek, "Avdiyivka ya da Robotine'deki askerlerimizin Başkomutanlık Karargahı ile Genelkurmay'ın savaşla ilgili aynı vizyona sahip olmasını istiyorum." diye konuştu. Muhtelif kademelerdeki komutanlarla çok sayıda görüşme gerçekleştirdiğine dikkat çeken Zelenskiy, bahse konu komutanların hepsinin orduda üst seviye pozisyonlar için düşünüldüğünü ve ülkenin en tecrübeli komutanının liderliğinde görev alacaklarını aktardı. Ukrayna lideri, "Albay Sırskiy'i, Genelkurmay Başkanlığı görevine getirdim. O, başkent Kiev'de savunma operasyonunu yönetmiş, çok başarılı bir savunma tecrübesine sahip. Öte yandan, Harkiv'in kurtarılması harekatı gibi taarruz harekatlarında da başarılı bir tecrübeye sahip." dedi.



"Minnettarım

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ise kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, evvelki Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi'ye Rusya Federasyonu ile savaşta Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini yönetmek gibi çok zor görevlerden biri düştüğünü kaydederek, şu sözleri sarf etti:

"Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna'nın bütün halkıyla birlikte ülkemizin, karşısındaki düşman her kim olursa olsun halkı ve kendisi için savaşacağını bütün dünyaya gösterdi. Ordumuz saldırganın işgalini geri püskürttü, ülkemizi savundu ve her gün bağımsızlığımızı savunmayı sürdürüyor. Fakat savaş aynı kalmaz. Savaş sürekli değişir ve değişiklikler gerektirir. Son üç senenin muharebe operasyonları üç ayrı gerçekliktir. Bu yıl hazırlıklı olmamız gereken yeni değişiklikler getirecektir. Yeni stratejilere ve yaklaşımlara gereksinimimiz var. Bugün itibarıyla Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin yönetimini değiştirme yönünde karar alındı. Zaluzhnyi'ye bütün zaferleri ve başarıları için minnettarım."

Yorumlar (0)