Trump söz verdi: "Onları ülkeden göndereceğim!"

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Nevada'da destekçilerine seslendi. 2024'teki seçimi kazanarak başkan olması halinde ABD tarihinin en kapsamlı sınır dışı etme uygulamasını başlatacağını kaydeden Trump, ülke dışındaki bazı birlikleri Meksika sınırına kaydıracağının sözünü verdi.

DÜNYA 18.12.2023, 12:10 18.12.2023, 17:59 Hakan Öksüz
Trump söz verdi: "Onları ülkeden göndereceğim!"

ABD'de 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimi öncesi kampanyasını sürdüren Cumhuriyetçi Donald Trump, Nevada eyaletinde destekçileriyle buluştu. Toplantıda politikaları nedeniyle Joe Biden hükümetini eleştiren eski ABD Başkanı Donald Trump, seçimi kazanması durumunda yapacağı uygulamadan bahsetti.

"Kapsamlı bir sınır dışı etme uygulamasını başlatacağım"

Göçmen sorununun çözülmesinin ABD için hayati önemde olduğunu vurgulayan Trump, "Adeta ABD'yi işgal ettiler. Başkan olursam, ABD tarihinde daha önce görülmemiş bir sınır dışı etme uygulamasını başlatacağım." ifadelerini kullandı.

"Ülke dışındaki kuvvetleri, Meksika sınırına kaydıracağım"

Göçmenlere yönelik politikaların kapsamını genişleteceğini kaydeden Donald Trump, "Federal kolluk kuvvetlerinin önemli bir kısmını göç ile alakalı birimlere aktarmak gerekiyor. Ülke dışında bulunan kuvvetlerin bazılarını da Meksika sınırına çekmek lazım." dedi.

Yorumlar (0)