Stoltenberg'den Montrö Anlaşması açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya hibe edilen gemilerin Karadeniz'e geçişine izin vermeyen Türkiye ile ilgili gelen soruyu yanıtladı. İşte NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Stoltenberg'in açıklamaları...

DÜNYA 15.02.2024, 21:30 16.02.2024, 18:17 Hakan Öksüz
Stoltenberg'den Montrö Anlaşması açıklaması

Brüksel'de yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrası açıklamalar yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'ya hibe edilen gemilerin geçişinin engelleyen Türkiye hakkında gelen bir soruya yanıt verdi. 

"Montrö Anlaşması nedeniyle donanma gemileri geçemiyor"

Türkiye'nin, söz konusu gemilerin Karadeniz'e geçişine müsaade etmemesini yorumlayan Stoltenberg, "Buna engel olan Montrö Anlaşması'dır. Anlaşma gereğince farklı ülkelerin donanma gemileri, İstanbul ve Çanakkale Boğazı'ndan geçemiyor." dedi.

"Montrö Anlaşmasına saygı göstermeliyiz"

Ukrayna'nın Karadeniz üzerinde ciddi miktarda tahılı ihraç edebildiğini hatırlatan Stoltenberg, "Türkiye, Bulgaristan ve Romanya ile birlikte bir deniz yolu açtılar. Rus Karadeniz Filosunu püskürtmeye çalışan Ukrayna'yı desteklememiz, Montrö Anlaşmasına da saygı göstermemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)