Son dakika açıklandı: Yolcu uçağı düştü

Hindistan'dan Moskova'ya giden yolcu uçağının Afganistan yakınlarında düştüğü duyuruldu. Uçağın tipi, yolcu sayısı ve kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

DÜNYA 21.01.2024, 11:16 22.01.2024, 09:14 Şeyda Gül
Son dakika açıklandı: Yolcu uçağı düştü

Hindistan'dan Moskova'ya gitmek için yola çıkan yolcu uçağının Afganistan'ın, Tacikistan, Çin ve Pakistan sınırındaki Bedahşan Eyaleti'nde düştüğü belirtildi. Rus havacılık yetkililerinden alınan bilgiye göre, charter seferi yapan uçakta 6 kişi olduğu kaydedildi. Uçağın Fransız yapımı Dassault Falcon 10 Jet olduğu belirtilen açıklamada, ekiplerin harekete geçtiği ve uçağın yerinin henüz tespit edilemediği bilgisine yer verildi.

Bölge koşulları çalışmaları yavaşlatıyor

Kazanın meydana geldiği eyalet, Afganistan'ın en yüksek dağına ev sahipliği yaparken, bölgenin engebeli olması çalışmaları yavaşlatıyor.

Kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi

Afgan basınında yer alan haberlerde, Badahşan Vilayeti Kültür ve Enformasyon Müdürü Zabihullah Amiri’nin basın açıklaması yaptığı duyuruldu. Açıklamada, Hindistan'a ait bir yolcu uçağının Kuran-Muncan ve Zibak ilçeleri arasında bulunan Tophaka Dağları'na düştüğü bilgisine yer verildi. Kazanın sabah saatlerinde meydana geldiğini aktaran Amiri, kazanın yaşandığı bölgeye bir arama kurtarma ekibinin sevk edildiğini dile getirdi.

Afganistan’da düştüğü yalanlandı

Hindistan’dan yapılan açıklamalarda, uçağının Afganistan'da düştüğü bilgisi yalanlandı.

Yorumlar (0)