Sivillere saldırdılar! En az 12 ölü, 15 çocuk kayıp

Güney Sudan'ın doğusunda yaşanan silahlı baskında en az 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 15 çocuğun kayıp olduğu belirtildi.

DÜNYA 02.04.2024, 16:50 03.04.2024, 11:35 Buse Önder
Sivillere saldırdılar! En az 12 ölü, 15 çocuk kayıp

Güney Sudan'da şiddet olayları tırmanarak devam ediyor. Ülkenin doğusundaki Pochalla bölgesine bağlı Ajwara köyü, Murle etnik grubu üyeleri tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırının hedefi oldu. Komiser yardımcısı Owety Olung, yaptığı açıklamada, saldırıda 12 kişinin öldüğünü, bunlar arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu belirtti. Ayrıca, saldırıda 10 kişinin yaralandığını ve bazı çocukların kaybolduğunu ifade etti.

Olung, kayıp çocukların saldırganlarla mı yoksa ormanlık alanda mı olduklarının bilinmediğini dile getirdi. Yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamada ise saldırı sırasında birçok evin kundaklandığı ve en az 30 büyükbaş hayvanın çalındığı bildirildi.

Saldırılar devam ediyor

Pochalla bölgesinde yaşayan Anyuak etnik grubu ile komşu Boma bölgesindeki Murle etnik grubu arasında çeşitli nedenlerle şiddet olayları yaşanıyor. Geçtiğimiz ay Pibor'da meydana gelen bir diğer saldırıda ise 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Yetkililer, taraflar arasında diyalog ve uzlaşma çağrıları yaparken, uluslararası toplum ise durumu yakından takip ediyor ve barışın sağlanması için çaba sarf ediyor.

Yorumlar (0)