Sahra hastanesi için Türk heyeti Gazze'de

Türkiye tarafından Gazze'de kurulması öngörülen sahra hastanesinin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyetin, bu sabah Mısır üzerinden Gazze'ye intikal ettiği öğrenildi.

DÜNYA 28.11.2023, 12:48 13.12.2023, 16:53 Şeyda Gül
Sahra hastanesi için Türk heyeti Gazze'de

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye tarafından Gazze'de kurulması öngörülen sahra hastanesinin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyet, bu sabah Mısır üzerinden Gazze'ye intikal etti. Kaynaklardan yapılan açıklamada, “Heyetimizin tespitlerine bağlı olarak hastanenin bir an önce faaliyete geçirilmesini planlıyoruz” denildi.

Gazze'ye sahra hastanesi ve konteyner kent hazırlığı

Türkiye, Gazze'deki on binlerce yaralı sivilin tedavi imkanına kavuşabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye, Gazze içinde bir sahra hastanesi kurmak üzere hazırlıklarını son aşamaya getirmişti. Türk yetkililerden alınan bilgiye göre, havaların soğuması ve kış şartlarının kendini belli etmesiyle ortaya çıkan acil ihtiyaçlarına binaen Gazzeli ailelerin başını sokabilecekleri konteynerlerin konuşlandırılması için de çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.

İşbirliği zemini oluşturuldu

Türk yetkililer, Gazze'de konteyner kentler kurulması için fizibilite çalışmaları yapıyor. Katar yönetimiyle bu konuda işbirliği içinde olunduğunu ifade eden Türk yetkililer, insani yardımların Türkiye'den Gazze’ye gönderilmesi hususunda bir işbirliği zemini oluştuğunu bildirmişti.

Yorumlar (0)