Rusya'dan Ukrayna’ya 82 füze ve İHA ile intikam saldırısı

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Ukrayna genelinde enerji tesislerine saldırı düzenleyen Rusya’nın başkent Kiev’de büyük bir elektrik santralini vurduğu ifade edildi.

DÜNYA 11.04.2024, 20:48 Şeyda Gül
Rusya'dan Ukrayna’ya 82 füze ve İHA ile intikam saldırısı

Kiev yakınlarındaki Trypilska termik santralinden bir yetkili yaptığı açıklamada, Ukrayna genelinde bugün çok sayıda enerji tesisine saldırı düzenleyen Rus güçlerinin başkent Kiev’de büyük bir elektrik santralini füze ve insansız hava aracı (İHA) ile vurduğu kaydedildi. Rusya’nın gerçekleştirdiği geniş çaplı saldırılar nedeniyle santralin de tamamen tahrip olduğu ifade edilen açıklamada, Ukrayna Hava Kuvvetleri’nin saldırıda toplam 82 füze ve İHA kullanıldığı aktarıldı. Açıklamada, hava savunma sistemlerinin gelen 18 füze ile 39 İHA’yı düşürdüğü bildirildi.

Zelenskiy: Hava savunma sistemlerine ihtiyacımız var

Saldırıyı “terör” olarak belirten Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, hava savunma sistemlerine ihtiyaçları olduğu kaydedildi. Açıklamada, “Göz kapamaya ve uzun tartışmalara değil” denildi.

Saldırılar Ukrayna’nın Rusya’daki petrol, gaz ve enerji tesislerine yönelik düzenlediği İHA saldırılarına yanıt

Konuya ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Ukrayna'daki yakıt ve enerji tesislerinin vurulduğu belirtildi. Açıklamada, saldırıların Ukrayna’nın Rusya’daki petrol, gaz ve enerji tesislerine yönelik düzenlediği İHA saldırılarına bir yanıt olduğu aktarıldı.

Elektrik üretim tesisleri zarar gördü

Elektrik şebekesi operatörü Ukrenergo tarafından yapılan açıklamada ise Harkov, Odesa, Zaporijya, Lviv ve Kiev bölgelerine düzenlenen saldırılarda trafo merkezlerinin ve elektrik üretim tesislerinin zarar gördüğü ifade edildi.

Yorumlar (0)