Rusya'dan 'dünya savaşı' açıklaması

Dmitriy Peskov, Volodimir Zelenskiy'nin 'NATO'nun Rusya Federasyonu'na karşı önleyici saldırılar gerçekleştirmesi gerektiği' yönündeki ifadelerini, 'dünya savaşını başlatma çağrısı' olarak tanımladı.

DÜNYA 07.10.2022, 00:00
Rusya'dan 'dünya savaşı' açıklaması

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin 'NATO'nun Rusya Federasyonu'na karşı önleyici saldırılar gerçekleştirmesi gerektiği' yönündeki ifadelerini, 'dünya savaşını başlatma çağrısı' olarak tanımladı.

"Dünya savaşı başlatma çağrısıdır"

Peskov, Rus medyasına Zelenskiy'nin açıklamalarını yorumladı.

Bahse konu açıklamalara uluslararası camianın tepkisiz kalmaması gerektiğine işaret eden Peskov, "Bu tarz açıklamalar, öngörülemeyen korkunç neticeleri olan bir dünya savaşı başlatma çağrısından başka hiçbir şey değildir." diye konuştu. 

Peskov, AB (Avrupa Birliği), İngiltere ve ABD'nin (Amerika Birleşik Devletleri) bu açıklamalara çok dikkat etmesi gerektiğinin altını çizerek "Bu ülkeler, Ukrayna'yı bizzat yönlendiriyor ve sonuna dek savunması gerektiğini söylüyor. Bu sebeple, onlar bundan tamamen sorumlu ve onların, bu kişinin (Zelenskiy) ve bu kişinin yönetiminin açıklamaları ve eylemlerinden sorumlu tutulması gerekiyor." diye konuştu.

Zelenskiy ne demişti?

Ukrayna lideri, 'NATO'nun, Rusya Federasyonu'nun nükleer silah kullanması ihtimalini ortadan kaldırmak amacıyla Rusya Federasyonu'na karşı önleyici saldırı gerçekleştirmesi gerektiğini' dile getirmişti.

Yorumlar (0)