Putin'den Türkiye açıklaması

Vladimir Putin, ülkemiz ile ortaklığın en yüksek seviyede olduğunu ve uzun seneler muhtelif alanlarda elde edilen deneyime dayandığını kaydederek "Her iki taraf da karşılıklı menfaat, ortaklık ve iyi komşuluk ilkelerine dayalı bağları daha çok geliştirme hususunda kararlı." dedi.

DÜNYA 04.12.2023, 22:47
Putin'den Türkiye açıklaması

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, Kremlin Sarayı'nda, aralarında ülkemizin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in de olduğu, Rusya Federasyonu'nda göreve başlayan 21 ülkenin büyükelçisini kabul etti, güven mektuplarını aldı, diplomatları kutladı.

Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ilişkileri değerlendiren Vladimir Putin, "Türkiye ile ortaklık en yüksek seviyede ve uzun seneler muhtelif alanlarda elde edilen deneyime dayanıyor. Her iki taraf da karşılıklı menfaat, ortaklık ve iyi komşuluk ilkelerine dayalı bağları daha çok geliştirme hususunda kararlı." şeklinde konuştu.



"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temas halindeyiz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devamlı olarak temas halinde olduğunu kaydeden Putin, bu temaslarda ikili ilişkilere dair bütün önemli hususların değerlendirildiğini ifade etti. 

Putin, şu ifadeleri kullandı:

"Enerji sektöründe Türk-Rus iş birliğinin gerçekten stratejik olduğunu özellikle ifade etmek isterim. Rosatom (Rusya Federasyonu Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu), Türkiye'deki Akkuyu NGS'yi (Nükleer Güç Santrali) inşa etmeyi sürdürüyor. TürkAkım ve Mavi Akım boru hatlarının işletilmesi çerçevesinde doğal gaz sektöründe yakın iş birliği oluşturuldu. Türkiye'de doğal gaz dağıtım noktasının oluşturulması yönünde faaliyetler devam ediyor. Yüksek teknoloji ve ticaret alanlarında da fazla sayıda ortak çalışmamız, ilginç projemiz var."

Yorumlar (0)