Putin'den Batılı ülkelere tepki: "Sorumlusu sizsiniz"

Rusya lideri Vladimir Putin, Batı’nın Rusya’ya karşı politikalarına tepki göstererek, "Dünya gıda pazarındaki dengesizlikte maceraperest Batı’nın sorumluluğu var" sözlerini kullandı.

DÜNYA 22.11.2022, 06:45
Putin'den Batılı ülkelere tepki: "Sorumlusu sizsiniz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Tümen bölgesinde bulunan bir hindi yetiştirme merkezinin açılış törenine katıldı.

"Batılı devletler, Rusya'yı baskılıyor"

Konuşmasında Batılı ülkelerin tarımsal üretimde özellikle Rusya’yı baskıladığını ifade eden Putin, "Hem hayvancılıkta hem de kümes hayvancılığında üretim rezervimizi oluşturmamız gerektiğini defalarca vurgulamıştık. Küresel gıda ve yaptırım baskısı sorunları bağlamında bugün ortaya çıkan durum herkes tarafından biliniyor. Bu sebeple bu görevlerimizi acil bir şekilde yerine getirmemiz gerekiyor. Öte yandan yaptırımlardan önce bile bazı şirket ve devletlerin tekelleşmek için pazarı agresif bir biçimde kullandığını biliyoruz. Toprak ve diğer kaynaklarımız dikkate alındığında, sektörün daha çok gelişme potansiyeli büyük. Bu potansiyelin hayata geçirilmesi için ürün ve tohum cinsi fonu gibi hassas bir konuda konumumuzu güçlendirmek, azami düzeyde bağımsızlık ve somut ilerleme sağlamak bizim için kritik öneme sahiptir" sözlerini kullandı.

"Dünya gıda pazarındaki dengesizlikte sorumluluk Batı’nın"

Dünya gıda pazarında bir dengesizlik yaşandığını ve bu durumdan Batı’nın sorumlu olduğunu söyleyen Putin, "Biz ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz ve dünyanın önemli üreticileri arasındayız. Abartmadan ifade ediyorum bazı Batılı devletlerin profesyonellikten uzak ve maceraperest politikalarının oluşturduğu dengesizlikler sebebiyle gıda kıtlığı yaşayan ülkelere destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)