Profesör ’den kan donduran iddia: ‘Tek istedikleri Müslüman kanı’

Kaliforniya Üniversitesi'nden bir profesör, Arap basınına yaptığı açıklamada, 4 bin 500 kilometre öteden gelen gönüllü askerlerin Orta Doğu'ya Müslümanları öldürmek amacıyla geldiğini ifade etti.

DÜNYA 21.01.2024, 18:00 Buse Önder
Profesör ’den kan donduran iddia: ‘Tek istedikleri Müslüman kanı’

Kaliforniya Üniversitesi Hukuk Profesörü Dr. Khaled Abou el-Fadl, Arap basınına yaptığı açıklamada, Orta Doğu'ya gelen gönüllü askerlerin Müslümanları öldürmek amacıyla geldiğini iddia etti. Bu iddiayı destekleyen İsrailli yetkililer ve yerel medya haberlerine de atıfta bulunan el-Fadl, "Gazze'de Filistinlilere karşı işlenen en kötü katliamları Hintli askerler yaptı" ifadesini kullandı.

Dr. Abou el-Fadl, Hindistan'da uzun yıllara dayanan bir Müslüman düşmanlığı olduğunu belirterek, "Gazzelileri öldürmek, Müslüman birini öldürme zevki için İsrail ordusuna gönüllü olarak katılıyorlar" dedi. Ayrıca, Hint milliyetçilerinin İsrail'in katliamlarını ülkede kutladığını ve "İsrail bize etnik temizlik dersi veriyor" diye konuştuklarını ifade eden el-Fadl, "Keşmir'de aynısını yapmak, Müslüman kadınlara tecavüz edip öldürmek istiyorlar, tek istedikleri bu" ifadelerini kullandı.

Gazze savaşında Hindistanlı gönüllü askerlerin rolü

Savaşın 107. gününe gelindiğinde, Hindistan ve İsrail basınında ölen Hint askerlerinin fotoğrafları birçok kez yer aldı. Savaşın başlangıcında, 34 yaşındaki bir Hint gönüllü asker, Gazze'de Hamas tarafından öldürüldü. Tarih 13 Ekim'i gösterdiğinde ikinci, Aralık ayında ise bir Hintli asker daha yaşamını yitirdi.

Jerusalem Post'un Aralık ayındaki bir raporuna göre ise 7 Ekim'den sonra, Hindistanlı Yahudilerin yanı sıra birçok Hintli gönüllü asker, İsrail ordusuna katılmak üzere alındı. Aynı raporda en az 2500 Hintli gönüllünün Gazze'de görev aldığı iddia edildi.

‘Açıklayamayacağım bir yakınlık’

İsrail'in Hindistan Büyükelçisi Naor Gilon, savaşın henüz ilk haftasında India Today'e yaptığı açıklamada, Hindistanlı gönüllülerden oluşan bir birliğin kurulmaya çalışıldığını belirtti.

Gilon, "Hintlilerden oluşan bir gönüllü ordu kurabiliriz. Hintliler, gönüllü olarak savaşmak istediklerine dair bana mesajlar atıyor. Bu, eşi benzeri görülmemiş bir destek. Hindistan ile İsrail arasında açıklayamayacağım bir yakınlık bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)