Odessa'da yerel yas: Rusya'nın saldırısında ölü sayısı 21'e çıktı

Rusya, Ukrayna'nın liman kenti Odessa'ya iki balistik füzeyle saldırmıştı. Saldırıda ölenlerin sayısı 21'e çıktı, 70'den fazla kişinin yaralı olduğu kaydedildi. Elektrik ve gaz tedarik hatlarının zarar görmesine yol açan saldırı, Odessa'da yerel yas ilan edilmesine sebep oldu.

DÜNYA 16.03.2024, 18:35 Hakan Öksüz
Odessa'da yerel yas: Rusya'nın saldırısında ölü sayısı 21'e çıktı

Rus ordusu tarafından Ukrayna'nın Odessa şehrine yönelik dün yapılan füzeli saldırıda 20 kişi ölmüş, 75 kişi yaralanmıştı.

Karadeniz kıyısındaki liman kentinin balistik füzelerle vurulmasının ardından bölgede insani dram yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre Odessa'da can kaybı 21'e yükseldi.

Elektrik ve gaz tedarik hatları zarar gördü

Odessa Bölge Valisi Oleh Kiper, "Kırım yarımadasından iki İskender-M füzesi ateşlendi. Füzeler, elektrik ve gaz tedarik hatları ile sivil altyapıya zarar verdi." dedi.

İlk saldırıda yaralanan kişileri tedavi etmek için olay yerine giden bir kurtarma görevlisi ile bir sağlık personelinin, ikinci füze nedeniyle can verdiği belirtildi. 

Yerel yas ilan edildi

Yaralılar için kan bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, tıp merkezlerine akın etti.

Odessa'da saldırının gerçekleştiği gün, "yerel yas günü" olarak ilan edildi. Ukrayna'nın tahıl sevkiyatının yapıldığı Odessa, bir süredir Rus ordusunun ana hedeflerinden birine dönüştü.

Yorumlar (0)