"O An"

Bir dağ sıçanı ile bir Tibet tilkisinin olağanüstü bir görüntüsüne yer veren "O An" (The Moment) isimli fotoğraf büyük ünvanı kazandı.

DÜNYA 18.10.2019, 12:20 18.10.2019, 12:31
"O An"

Fotoğrafçı Yongqing Bao'nun çektiği ürkütücü bir dağ sıçanı ile bir Tibet tilkisinin olağanüstü bir görüntüsüne yer veren "O An" (The Moment) isimli fotoğraf  "Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçı" seçildi.

"O An" çok az görülen bu hayvanların aynı zamanda tanık olunması neredeyse imkansız bir poz vermesini konu alıyor. Bu görüntü, 100 ülkeden 48 binden fazla fotoğrafın arasında "Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı" yarışmasında büyük ünvanı aldı.

Fotoğrafta avlanmakta olan dişi bir Tibet tilkisinin Himalaya dağ sıçanı ile olan mücadelesini ölümsüzleştiriyor.

Genç kazanan ödülü

Yılın Genç Fotoğrafçısı ödülü, dünyaca ünlü büyük yüzgeçli resif kalamarının fotoğrafını çektiği için Cruz Erdmann'a verildi. Erdman'ın fotoğrafı, Endonezya'nın Kuzey Sulawesi kıyısındaki Lembeh Boğazı'nda bir gece dalışı sırasında çektiği bildiriliyor.

Kafadanbacaklı resif kalamarı bir arkadaşına kur yapmaya çalışırken rengarenk cildiyle kolları açık bir şekilde poz veriyor.

Doğa fotoğrafçısı ve bu yılki jüri heyetinin üyesi Theo Bosboom şöyle diyor: “Zifiri karanlıkta dalmak, bu güzel kalamarı bulmak ve onu çok zarif bir şekilde fotoğraflamak, harika şekillerini ve renklerini ortaya çıkarmak, çok yetenek gerektiriyor."

Kazanan iki görüntü, New York'taki Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nde vahşi yaşam fotoğraf sergisinde 19 kategoride 98 diğer fotoğrafın yanında yer alacak.

Sergi 18 Ekim 2019 - 31 Mayıs 2020 tarihleri ​​arasında açık olacak.

Yorumlar (0)