Netanyahu'dan Silva'ya tepki: Hitler benzetmesi kırmızıçizgiyi aştı

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın İsrail’in Gazze’de yaptığını Hitlerin Yahudilere yönelik katliamına benzetmesine tepki gösteren İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, kırmızıçizginin aşıldığını söyledi.

DÜNYA 18.02.2024, 20:50 Şeyda Gül
Netanyahu'dan Silva'ya tepki: Hitler benzetmesi kırmızıçizgiyi aştı

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın sözlerinin ardından karşılık niteliğinde bir yazılı açıklama yaptı. Brezilya Devlet Başkanı Silva’nın sözlerinin utanç verici ve ürkütücü olduğunu savunan Netanyahu, bunun Holokost’un önemsizleştirilmesi ve İsrail’in kendini savunma hakkına zarar vermekle ilgili olduğunu savundu. Netanyahu, açıklamasında “İsrail’i Nazilerin Yahudi Soykırımı ve Hitler ile karşılaştırmanın kırmızı çizgiyi aştığını” iddia etti.

İsrail Dışişleri de açıklama yayımladı

Konuya ilişkin açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise Brezilya’nın İsrail Büyükelçisinin yarın kınama için çağrılacağını duyurdu. Katz, Brezilya Devlet Başkanı Silva’nın sözlerinin utanç verici ve sert olduğunu vurguladı.

Silva, İsrail'in Gazze'yi işgalini Hitler'in yaptıklarına benzetmişti

İsrail'in Gazze'yi işgalini "soykırım" ifadesiyle niteleyen Brezilya Devlet Başkanı Silva, yaşananları Nazi lider Adolf Hitler'in yaptıklarına benzetmişti.

Brezilya'nın Canal Gov kanalında yayımlanan habere göre, Brezilya Devlet Başkanı Silva, 37'nci Afrika Birliği Zirvesi kapsamında ziyaret ettiği Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da İsrail'in Gazze'yi işgaline ilişkin basın açıklamalarda bulunmuştu. Gazze Şeridi'nde olanların savaş değil, soykırım olduğunu söyleyen Silva, “Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin başına gelenler tarihin hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında yaşandı, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde yaşandı” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)