Kuzey Kore, yılın ilk balistik füzesini ateşledi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un talimatıyla, Kuzey Kore 2024 yılına, henüz türü belirlenemeyen bir balistik füze testiyle giriş yaptı. Bugün Doğu Denizi istikametine doğru fırlatılan füze, bölgedeki ülkeleri endişelendirdi.

DÜNYA 14.01.2024, 15:20 15.01.2024, 18:18 Buse Önder
Kuzey Kore, yılın ilk balistik füzesini ateşledi

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin Doğu Denizi istikametine doğru bir balistik füze ateşlediğinin tespit edildiği belirtildi. Ancak, açıklamada füzenin türü hakkında detaylı bir bilgi verilmedi.

Japonya Savunma Bakanlığı da Kuzey Kore'nin muhtemel bir balistik füze fırlattığını doğrulayarak, bölgedeki gerilimin arttığını bildirdi.

Ne olmuştu?

Kuzey Kore, aralık ayında başarılı bir şekilde katı yakıtlı kıtalararası balistik füze (ICBM) Hwasong-18'i test ettiğini duyurmuştu. Bununla birlikte Güney Kore ordusu geçtiğimiz hafta, Kuzey Kore'nin Sarı Deniz istikametine yaklaşık 200 top mermisi ateşlediğini açıklamıştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, geçtiğimiz ay yaptığı yılsonu açıklamasında, Güney Kore ile birleşmenin artık mümkün olmadığını ifade ederek, Seul'ün ülkesine düşmanca davrandığını belirtmişti.

Bu açıklamalar ve art arda gerçekleşen füze testleri, bölgede siyasi ve askeri gerilimi yükseltmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)