Kimliği belirsiz şahıslar dokuz kişiyi öldürdü

İran'ın güneydoğusunda Pakistan hududundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde bir konutta dokuz Pakistan vatandaşının kimliği an itibarıyla belirlenemeyen kişiler tarafından silahlı saldırıda öldürüldüğü açıklandı.

DÜNYA 28.01.2024, 01:31 29.01.2024, 09:57
Kimliği belirsiz şahıslar dokuz kişiyi öldürdü

Hususa dair haber, İran basınında yer buldu.

Aktarılan bilgilere göre, kimliği belirsiz silahlı şahıslar, ülkenin güneydoğusunda Pakistan hududunda Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Seravan ilçesinde bir meskende dokuz yabancı uyrukluyu öldürdü.

Saldırının sorumluluğunu şu ana değin üstlenen olmadı.

Sistan-Beluçistan Vali Yardımcısı Merhameti, "Pakistan uyruklu kişilerin evine giren silahlı üç kişi, ateş ederek dokuz kişiyi katletti, üç kişiyi ise yaralayarak olay mahallinden kaçtı." dedi. 

Hadisenin terör saldırısı olduğunu kaydeden Ali Rıza Merhameti, geniş çaplı tahkikat başlatıldığını dile getirdi. 

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, husus ile ilgili açıklamasında, dokuz Pakistan vatandaşının yaşamını yitirmesini 'terör hadisesi' olarak nitelendirerek Tahran yönetiminden olayın ivedilikle soruşturulmasını ve sorumluların bir an evvel yakalanmasını talep etmişti.



Eyaletteki saldırılar

Sistan-Beluçistan eyaleti, son zamanlarda 'Sünni Beluçların haklarını savunduğunu' iddia sürerek zaman zaman silahlı eylemler yapan 'Ceyşu'l Adl' isimli örgütün saldırılarına sahne olmuştu.

Örgüt, 15 Aralık 2023'te bir polis merkezine düzenlenen ve 12 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği saldırıyı üstlenmişti. 10 Ocak 2024'te bir karakola düzenlenen ve bir polisin can verdiği saldırıyı da bu örgüt üstlenmişti.

Ceyşu'l Adl, 17 Ocak 2024'te İran Devrim Muhafızları Ordusu üyesi bir albayın öldürüldüğü saldırıyı da üstlenmişti. 

Saldırıların akabinde İran, örgütün Pakistan topraklarında olduğu öne sürülen kamplarını vurmuştu. Pakistan da buna karşılık olarak Beluç örgütün İran topraklarında yer aldığını iddia ettiği mevzilerini bombalamıştı.

Yorumlar (0)