Kar, Avrupa’yı teslim aldı: Türkiye için uyarı

Avrupa'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı Almanya ve İngiltere'de hayatı olumsuz etkiledi. Münih'te kar yağışı sebebiyle uçuşlar iptal edilirken, tren, otobüs ve metro seferleri durduruldu

DÜNYA 04.12.2023, 09:42 04.12.2023, 17:37 Buse Önder
Kar, Avrupa’yı teslim aldı: Türkiye için uyarı

Avrupa'yı etkisi altına alan yoğun kar yağışı, özellikle Almanya, Hollanda ve diğer Batı Avrupa ülkelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Almanya'nın çeşitli bölgelerinde kar kalınlığı bir gecede 44 santime ulaşarak, ısının eksi 15'e kadar düştü. Münih'te uçuşlar iptal edilirken, tren, otobüs ve metro seferleri durduruldu. Bu durum, 320 uçuşun iptal edilmesine ve hafta sonunda Münih ve çevresinde toplu taşıma araçlarının tamamen durmasına neden oldu.

Almanya’da hayat kısa süreliğine durdu

Almanya genelinde meydana gelen trafik kazaları ve buzlanma, kent merkezinde ve otoyollarda uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Elektrik kesintileri yaşanırken, ağaç dallarının kopması elektrik hatlarında arızalara neden oldu. Bu durum, trenlerin yolda kalmasına ve yolcuların geceyi vagonlarda geçirmesine sebep oldu. Ayrıca, Bayern Münih ile Union Berlin arasında cumartesi günü öğleden sonra oynanması beklenen maç da iptal edildi.

19 saat boyunca yolda kaldılar

İngiltere'de ise yoğun kar yağışı ve düşen sıcaklıklar nedeniyle Cumbria bölgesinde birçok sürücü 19 saat boyunca yollarda mahsur kaldı. Ülkenin kuzeybatısında 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığı ulaşımı engelledi. Yetkililer, bölge halkına zorunlu olmadıkça evlerinde kalmaları çağrısı yaptı.

Bu şiddetli kar yağışı Avrupa genelinde etkili olurken, birçok havayolu şirketi seferlerini iptal etti. Elektrik iletim tesislerinde yaşanan arızalar nedeniyle Almanya, Hollanda, Danimarka ve diğer ülkelerde elektrik kesintileri meydana geldi. Kar yağışının Türkiye'ye uzanıp uzanmayacağı ise merak konusu oldu.

Türkiye için Uyarı: Şiddetli soğuk ve sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün aralık ayı tahminlerine göre, Aralık ayında Türkiye genelinde kar yağışı beklenmezken, özellikle Trakya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı görülebileceği ifade edildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise ocak ayından önce kar yağışı olasılığının düşük olduğu belirtildi. İstanbul’da ise hava bugünden itibaren 10 dereceye kadar soğuyacak.

Doğu Anadolu için ise kar yağışı görülebileceğini belirten meteoroloji uzmanları, Çarşamba gününden sonra Anadolu’da yağış olabileceğini düşünüyor.

Yorumlar (0)