Kan donduran cinayet: 'Babamın başını kestim' diyerek video çekti!

ABD’de yaşayan Justin Mohn, babasının başını kestiğini söylediği bir video yayınlayarak federal hükümeti ve Başkan Joe Biden'ı hedef alarak korkunç komplo teorileri ortaya koydu.

DÜNYA 31.01.2024, 15:45 Buse Önder
Kan donduran cinayet: 'Babamın başını kestim' diyerek video çekti!

ABD'de yaşanan korkunç bir olayda, 32 yaşındaki Justin Mohn, 68 yaşındaki federal hükümet çalışanı babasını öldürdükten sonra yayınladığı siyasi içerikli video ile gündeme geldi. Mohn, bu video aracılığıyla ABD hükümetine ve Başkan Joe Biden'a yönelik komplo teorilerini sıralayarak, federal hükümet çalışanlarına ölüm çağrısında bulundu.

14 dakika süren ve yerel saatle 17.30'da yayınlanan video, altı saat boyunca YouTube'da kaldıktan sonra kaldırıldı. Videoda, Mohn babasının kesilen başını göstererek federal hükümete karşı şiddetin tek çözüm olduğunu iddia etti ve babasını ülkeye ihanet eden bir hain olarak niteledi.

Kendisini Mesih olarak görüyordu

Mohn, videoda pek çok kişinin kendisini 'Mesih' olarak gördüğünü ve başkan olmasını isteyenlerin bulunduğunu ifade etti. Federal çalışanlarla birlikte yaşayan akrabalarına ölüm çağrısı yaparken, ABD'yi çeşitli komplolarla suçladı. Ayrıca, YouTube videosunda FBI Direktörü Christopher Wray, Başsavcı Merrick Garland ve eski Başsavcı Bill Barr gibi üst düzey yetkililere yönelik bir milyon dolarlık ödül teklif etti.

Polis olayı doğruladı

Mohn'un evinden iki saat uzakta tutuklandığı bildirildi. Polis Şefi Joe Bartorilla, polisin eve çağrıldığını ve üst kattaki babanın başının kesilmiş cesedini bulduğunu doğruladı. Videoyu çeken Mohn, babası Mike Mohn, annesi Denice, erkek kardeşi ve kız kardeşi ile birlikte yaşıyordu.

Bartorilla, aileyi videonun içeriği konusunda uyardığını belirtti ve toplumda tanınan biri oldukları için çeşitli bilgiler aldıklarını söyledi. Mohn'un video içinde, FBI Direktörü ve diğer üst düzey yetkililere yönelik tehditlerinin yanı sıra ABD'ye karşı iddia ettiği küreselci ve komünist komplolar hakkında konuşarak, "Şeytan, planını dünya üzerinde uygulayabilmek için Amerika'nın düşmesini istiyor" ifadelerini kullandığı görüldü.

Cinayeti 'kutsal görev' olarak nitelendirdi

Mohn, savaş çağrısı yaparak, "Ben ve birçok lider, Amerika'nın nasıl düzeltilebileceğini biliyoruz, ancak bunun için mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, siyasi partilerde birçok kişinin 2020 seçimlerinden önce kendisini en iyi başkan adayı olarak gördüğünü iddia etti ve Colorado eski valisi John Hickenlooper ile Ohio eski valisi John Kasich'in hikayesini doğrulayacaklarını savundu.

Hastalıklı adam, İncil'den uzun alıntılar yaparak 'kutsal bir görevi' olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar (0)