Kaçak havai fişek fabrikasında patlama: En az 11 ölü, 65 yaralı

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde kaçak olarak iletilen bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada en az 11 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi de yaralandı.

DÜNYA 06.02.2024, 15:32 07.02.2024, 16:33 Buse Önder
Kaçak havai fişek fabrikasında patlama: En az 11 ölü, 65 yaralı

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde, Harda bölgesinde kaçak olarak işletilen bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada en az 11 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi de yaralandı. Yerel saatle 11.00 sıralarında patlama sesinin duyulmasıyla birlikte, patlamanın şiddeti kilometrelerce uzaklıktan hissedildi. Yakındaki ev ve dükkânların camları kırıldı ve bölge sakinleri panik içinde kaçıştı.

Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

Faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 11 olarak açıklandı, 65 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Ayrıca, patlama nedeniyle 60 evde hasar meydana geldiği belirlendi. Patlama sonrasında çıkan yangına müdahale etmek için 50'den fazla itfaiyeci seferber edildi. Yangın söndürme çalışmaları devam ederken, çok sayıda kişinin hala fabrika içinde mahsur kaldığından endişe ediliyor.

Birden fazla ev hasar gördü

Olayın detaylarına göre, kaçak olarak faaliyet gösteren havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama, çevredeki yapıları etkileyerek birçok evde hasara neden oldu. Patlamanın ardından bölge sakinleri, can güvenlikleri için kaçmaya çalışırken, yerel yetkililer olay yerine ulaştı ve kurtarma çalışmalarına başladı.

Söndürme çalışmaları sırasında, fabrikada mahsur kalan kişilerin kurtarılması için çaba harcanıyor. Yetkililer, olayın neden kaynaklandığını ve patlamanın boyutunu belirlemek için soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)