Joe Biden’a verilen destek azalıyor: İsrail çok ileri gitti!

Yapılan yeni bir ankete göre, ABD'lilerin İsrail'e ve Joe Biden yönetimine verdiği destek azalmaya başladı. Anket sonuçlarına göre ülkenin yarısı İsrail’in çok ileri gittiğini düşündüğünü belirtti.

DÜNYA 02.02.2024, 17:56 Buse Önder
Joe Biden’a verilen destek azalıyor: İsrail çok ileri gitti!

Associated Press-NORC Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen ankete göre, ABD'lilerin yarısı İsrail'in Gazze'deki 15 haftalık işgalinin 'çok ileri gittiğini' düşünüyor. ABD'li Cumhuriyetçilerin yüzde 33'ü İsrail'in askeri müdahalesinin çok ileri gittiğini belirtirken, bu oranın Kasım ayında yüzde 18 olduğu görüldü.

Demokratlar arasında ise bu oran yüzde 62 olarak görüldü. Kasım ayındaki çoğunluk ile benzer bir seviyede bulunuyor. Kasım ayındaki ankette, ABD genelinde bu oran yüzde 40 civarındaydı.

Yüzde 31 oranında onay geldi

Ankete göre, ABD'li yetişkinlerin yüzde 31'i, Biden'ın çatışmayı ele alma biçimini onaylıyor. Biden yönetimi, İsrail'e sivil ölümleri azaltması ve daha fazla insani yardıma izin vermesi için baskı yaptığını belirtiyor. Yapılan ankete göre, bu destek oranı Kasım ayına kıyasla düşüş gösterdi.

Gazze’de son durum

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, 7 Ekim tarihinden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 27 bin 131'e, yaralananların ise 66 bin 287'ye ulaştı. 119 gündür süren İsrail saldırılarına ilişkin olarak Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde gerçekleşen saldırılarda 112 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 148 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, saldırıların başlangıç tarihi olan 7 Ekim'den bu yana toplamda hayatını kaybedenlerin sayısının 27 bin 131, yaralananların sayısının ise 66 bin 287 olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)