İsrail yine sivilleri hedef aldı: En az 50 kişi hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze'deki Han Yunus kenti ile Deyr el-Belah'taki Nuseyrat Mülteci Kampı'na saldırması sonucu saldırılarda en az 50 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

DÜNYA 05.12.2023, 12:42 Şeyda Gül
İsrail yine sivilleri hedef aldı: En az 50 kişi hayatını kaybetti

Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre, İsrail’in yine sivilleri hedef aldığı duyuruldu. Haberde, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentini hedef aldığı vurgulandı. Düzenlenen saldırılarda en az 40 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisine yer verilen haberde, İsrail ordusunun ayrıca Deyr el-Belah kentindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladığı ifade edildi. Buna göre, Nuseyrat Mülteci Kampı'nda da 10 kişi öldürüldüğü ifade edildi.

7 Ekim’den bu yana can kaybı 15 bin 899'a yükseldi

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları şiddetlenerek sürüyor. İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde sivillerin sığındığı ''Maan'' okuluna hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı kaydedildi. İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 899'a yükseldi.

Yorumlar (0)