İsrail Refah'ta katliam yaptı: Çok sayıda şehit ve yaralı var

Filistin ve Gazze Şeridi'nde soykırım saldırılarına hız kesmeden devam eden İsrail, Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenledi. Saldırıda en az 40 Filistinli şehit oldu, çok sayıda yaralı var.

DÜNYA 27.05.2024, 01:07 27.05.2024, 11:11 Şeyda Gül
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Çok sayıda şehit ve yaralı var

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde Uluslararası Adalet Divanının saldırıları durdurma kararı almıştı. Ancak İsrail, Filistin ve Gazze Şeridi'nde soykırım saldırılarına hız kesmeden sürdürüyor. Filistin haber ajansı WAFA’nın aktardığı haberde, İsrail savaş uçaklarının Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladığı ifade edildi.

En az 40 Filistinli şehit oldu, çok sayıda yaralı var

Saldırının ardından Filistin Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıdaki Filistinlinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Açıklamada, çok sayıda yaralının da hastanelere götürüldüğü bilgisine yer verildi.

En az 8 roketle saldırı düzenlendi

İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden olduğunu belirten görgü tanıkları, bu kampın binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almadığını dile getirdi. Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini vurguladı.

Kayıpları arama çalışmaları sürüyor

İsrail savaş uçaklarının Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtilen Gazze'deki Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamasında, “Kayıpları arama çalışmaları sürüyor” denildi.

Yorumlar (0)