İsrail Lübnan’a tepkisini koydu: Yeni bir savaş kapıda mı?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan sınırında gerçekleştirdiği ziyarette ülkesinin kuzeyde çok güçlü bir eyleme hazır olduğunu duyurdu. Bu hafta Lübnan'dan atılan füzelerin İsrail'in kuzeyinde birçok bölgede yangınlara neden olduğu bildirildi. Yangınlar, 20 saatlik yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

DÜNYA 05.06.2024, 15:54 Melina Ay
İsrail Lübnan’a tepkisini koydu: Yeni bir savaş kapıda mı?

Netanyahu, Lübnan sınırını ziyaret ederek ülkesinin kararlılığını vurguladı. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, dünkü açıklamasında Lübnan sınırında bir harekete hazır olduklarını ve kritik bir aşamaya geldiklerini belirtmişti. Lübnan merkezli Hizbullah'ın sık sık İsrail'e karşı insansız hava aracı (İHA) saldırıları gerçekleştirdiğine dikkat çekildi. Bu hafta atılan füzelerin İsrail'in kuzeyinde birçok bölgede yangınlara yol açtığı belirtildi. Yangınlar, 20 saatlik yoğun müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Netanyahu, “Bize zarar verebileceklerini ve bizim de sessizce izleyeceğimizi düşünen herkes büyük bir yanılgı içinde. Kuzeyde ciddi önlemler almaya hazırız. Kuzeydeki güvenliği tekrar sağlamak için her türlü adımı atacağız” şeklinde konuştu.

Saldırılar sürüyor

Öte yandan, İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalar bugün de devam etti. İsrail ordusu, bugün yaptığı açıklamada, Lübnan'dan gönderilen iki insansız hava aracının (İHA) kuzey hava sahasında vurulduğunu duyurdu. Olayda can kaybı veya yaralanma olmadığı belirtildi.

Yorumlar (0)