İsrail katliamı devam ediyor! Ölü Sayısı 31 Bini Aştı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik uyguladığı abluka ve saldırılar sürerken ölü sayısının 31 bini aştığı kente bugün bir kez daha havadan insani yardımlar atıldı. Filistinlilerin, saldırılar nedeniyle enkaza dönen bazı binaların altını kazarak buldukları kuyulardan su ihtiyaçlarını karşıladıkları bildirildi.  

DÜNYA 10.03.2024, 22:16 Buse Önder
İsrail katliamı devam ediyor! Ölü Sayısı 31 Bini Aştı

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmaların 157. gününe girilirken, İsrail'in saldırılarına maruz kalan bölgede yaşam mücadelesi sürüyor.

Bugün Gazze'nin orta kesiminde yer alan Deir Al Balah'ta gerçekleşen hava saldırısında bir ev hedef alındı, bu saldırıda ölü ve yaralıların bulunduğu bildirildi. Saldırı sonucu yaralanan iki çocuk, Aksa Şehitleri Hastanesi'ne nakledildi.

Hastane avlusu sular altında kaldı

Saldırıların etkisiyle Gazze'deki altyapı, kanalizasyon ve su ağları tahrip olurken, hastaneler de ağır bombardıman altında kaldı. Han Yunus kentinde bulunan Avrupa Hastanesi'nin avlusu kanalizasyon sularının altında kalarak binlerce Filistinliye ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Bina altında su arayışı

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda yaşayan Filistinliler, yoğun saldırılar nedeniyle enkaza dönen binaların altını kazarak buldukları kuyulardan su temin etmeye çalışırken, İsrail'in devam eden bombardımanları, su sıkıntısını daha da derinleştirdi.

Havadan insani yardım geldi

Bugün, Gazze'ye yapılan hava saldırılarına rağmen uluslararası yardım kuruluşları tarafından insani yardımların havadan indirildiği bildirildi. Filistinliler, bu yardımları alabilmek için Gazze kentinde beklemeye devam ederken ateşkes görüşmelerinden henüz bir sonuç çıkmadı.

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalar ve İsrail'in yoğun bombardımanları, bölge halkının yaşam koşullarını giderek daha zorlu hale getiriyor. Ayrıca, uluslararası toplumun bu duruma karşı nasıl bir tepki göstereceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)