İsrail, en ağır kaybını yaşıyor: 21 asker öldü

Tel Aviv yönetimi, dün Gazze'de gerçekleşen çatışmalarda İsrail ordusunun en ağır kaybını yaşadığını duyurarak 21 İsrailli askerin öldüğünü bildirdi. Bu kayıp, tek bir saldırıda yaşanan en yüksek kayıp olarak kaydedildi.

DÜNYA 23.01.2024, 11:40 Buse Önder
İsrail, en ağır kaybını yaşıyor: 21 asker öldü

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'nin orta kesimlerinde İsrail sınırına yakın bir bölgede bir tankın roketatarla hedef alındığını açıkladı. Saldırı sonucunda iki binanın çöktüğü ve 21 askerin hayatını kaybettiği belirtildi. Şu ana kadar 10 askerin ismi açıklanırken, diğer kayıpların kimlikleri henüz belirlenmedi.

‘Zor ve acı verici bir sabah’

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, yaşanan kayıplar nedeniyle sabahın "dayanılmaz derecede zor" olduğunu ifade etti. Herzog, ölen askerlerin ailelerine taziyelerini ileterek, çatışmanın zorluğuna vurgu yaptı ve birlik çağrısında bulundu.

Savunma Bakanı Yoav Gallant da bu olayı "zor ve acı verici" bir sabah olarak nitelendirdi. Gallant, ülkenin Gazze'ye yönelik saldırılarının İsrail'in geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Savaşta son durum

İsrail ordusu, bu kara saldırısının başladığı 27 Ekim'den itibaren Gazze Şeridi'nde ölen İsrail askeri sayısının 221'e yükseldiğini açıkladı. Toplam İsrail askeri kaybı ise Lübnan sınırı ve Batı Şeria'daki çatışmalarla birlikte 556'ya çıktı.

İsrail, Hamas'a tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında Gazze'de 2 aylık geçici ateşkes önermişti. Ancak Hamas, daimi ateşkes dışındaki teklifleri reddettiğini bildirdi. İsrail'e göre, Gazze Şeridi'nde hala 136 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki çatışmalara 24 Kasım 2023'te başlayan ve daha sonra 3 gün uzatılan "insani ara"da, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (0)