İsrail bir kez daha vurdu: 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'nin doğusunda yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı. Açlık ve kıtlığın yaşandığı Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyenlere açılan ateş sonucu 20 kişi öldü, en az 155 kişi yaralandı.

DÜNYA 15.03.2024, 13:00 Buse Önder
İsrail bir kez daha vurdu: 20 kişi öldü, 155 kişi yaralandı

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusunda insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı ve yaşanan saldırıda 20 kişi öldü, en az 155 kişi yaralandı. Gazze'deki Kuveyt Kavşağı'nda gerçekleşen insani yardım bekleyenlere açılan ateş sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı ise 20 olarak açıklandı.

Olayın ardından Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Kuveyt Kavşağı'ndaki insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığını doğruladı.

Yeni bir katliam mı geliyor?

Yapılan açıklamada, saldırıda 20 kişinin öldüğü, en az 155 kişinin yaralandığı belirtilirken, saldırının, İsrail'in yeni ve korkunç bir katliam yapma niyetini gösterdiği vurgulandı. Kuveyt Kavşağı'nda yaşanan zorlu saha koşullarına rağmen ölü ve yaralıların tahliye edilme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Ancak, hastanelere ulaşan yaralıların durumunun ciddiyeti nedeniyle ölü sayısının artabileceği uyarısında bulunuldu.

ADB yönetimi sorumlu tutuldu

Bu saldırının ardından Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, uluslararası toplumun İsrail'in işlediği suçlara dur demekte yetersiz kaldığını belirterek, Filistin halkını korumak için gereken adımların atılmamasından ABD yönetimini sorumlu tuttu. Sevabite ayrıca, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarını sürdürdüğünü ve hatta yardım bekleyen yerlerin koordinatlarını bile bile hedef aldığını dile getirdi.

Bu son saldırı, dün Refah'ta Birleşmiş Milletler'e ait gıda dağıtım merkezinin hedef alınmasının ardından gerçekleşti. Dünkü saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Gazze’de son durum

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500’ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 272 Filistinli öldürüldü, 73 bin 24 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 249'u karadan işgal sürecinde olmak üzere 590 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Yorumlar (0)