İskoçlar sokaklara döküldü!

İskoçlar, Birleşik Krallık'tan ayrılarak bağımsızlıklarını kazanmak için Edinburgh sokaklarına döküldü. Protesto yürüyüşü, İskoçların milli çalgıları gayda eşliğinde binlerce kişinin katılımıyla devam ediyor.

DÜNYA 05.10.2019, 17:30
İskoçlar sokaklara döküldü!

Eski Brexit Departmanı Başkanı Philip Rycroft, geçen ay yaptığı açıklamada, Birleşik Krallık'ı korumak için, İngiliz ve İskoç hükümetlerinin iş birliği yapması gerektiğini vurgulamıştı.

Binlerce İskoç, ülkelerinin Birleşik Krallık'tan ayrılarak bağımsızlığını kazanması amacıyla Edinburgh kentinde sokakları doldurdu.

"Britanya devletiyle bağlar koparılsın"

Protestocular tarafından taşınan pankartlarda, "Britanya devletiyle bağlar koparılsın", "Göçmenler ve mülteciler burada kabul görüyor", "Irkçılığa ve kemer sıkma politikalarına direnin", "Irkçıların bizi bölmesine izin vermeyin" gibi ifadeler bulunuyor.

Aktivist Neil Mackay tarafından 2014 yılında başlatılan All Under One Banner (AUOB) hareketi, İskoç milliyetçiliğine dikkat çekmek için kurulduğu günden beri 21 protesto yürüyüşü düzenledi.

Katılımcıların sayısı 100 bini buldu

İskoç polisi, bağımsızlık protestolarına en fazla katılımın 4 Mayıs günü 35 bin kişiyle Glasgow'da gerçekleştiğini ileri sürerken AUOB, sayının bugün 100 bini bulduğunu söylüyor.

Yorumlar (0)