İran'dan Trump'a 'ekonomik terörizm' yanıtı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD ile artan gerginliğe ilişkin, "Donald Trump'ın niyetinin ne olduğunu sözler değil eylemler gösterecektir." diye konuştu.

DÜNYA 28.05.2019, 00:10 28.05.2019, 17:51
İran'dan Trump'a 'ekonomik terörizm' yanıtı

Cevad Zarif, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Japonya ziyaretinde İran'la son haftalarda yükselen gerginlikle ilgili yaptığı, "Rejim değişikliği aramıyoruz, nükleer silah istemiyoruz, sadece bunu açıklığa kavuşturmak istiyorum." ifadelerine yanıt verdi.

İran Dışişleri Bakanı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"(İran lideri) Ayetullah Ali Hamaney, uzun süre önce nükleer silahları yasaklayan fetvayla nükleer silah peşinde olmadığımızı söyledi. 'B Takımı'nın ekonomik terörizmi İran halkına zarar veriyor ve bölgede gerginliğe neden oluyor. Donald Trump'ın niyetinin ne olduğunu sözler değil eylemler gösterecektir."  

TRUMP, "REJİM DEĞİŞİKLİĞİ ARAMIYORUZ" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Trump, Japonya ziyareti esnasında Başbakan Şinzo Abe ile İran konusunu da ele aldıklarını kaydederek, "İran'dan birçok insan tanıyorum, bunlar harika insanlar. İran'ın aynı liderlikle harika bir ülke olma şansı var. Rejim değişikliği aramıyoruz, nükleer silah istemiyoruz, sadece bunu açıklığa kavuşturmak istiyorum." değerlendirmesini yaptı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, daha önce, "B Takımı" dediği Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid'in, Trump'ı İran'ı karşı savaşa çekmek istediğini söylemişti.

Yorumlar (0)