Havalimanında işçiler greve gitti! 800 uçuş iptal edildi

Almanya'nın Frankfurt Havalimanı'nda, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle başlatılan grev nedeniyle 800 uçuş iptal edildi.

DÜNYA 01.02.2024, 17:55 02.02.2024, 17:19 Buse Önder
Havalimanında işçiler greve gitti! 800 uçuş iptal edildi

Almanya'nın Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) ile Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine gerçekleşen grevin etkisiyle 135 bin yolcu mağdur oldu.

Frankfurt Havalimanı'nda gerçekleşen grevde işçiler, çalışma şartlarının düzeltilmesi talebinde bulundu.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini istediler

Grev kapsamında işçiler, "Daha fazla ederimiz var" ve "Bu parayla çalışmak ve hayatımızı sürdürmek mümkün değil" şeklinde sloganlar atarak, çalışma koşullarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu. Sendikalar, aynı zamanda işçilere saatlik ücret artışı ve mesai ücretlerinin yükseltilmesi taleplerini iletti. Ancak işverenlerin, 2024 yılında yüzde 4'lük bir ücret artışını öngörmekte direndiği belirtildi.

200 bin yolcu etkilendi

Almanya Havalimanı Birliği (ADV) tarafından yapılan açıklamada, Hamburg, Bremen, Hannover, Berlin, Köln, Düsseldorf, Leipzig, Dresden, Erfurt, Frankfurt/Main ve Stuttgart havalimanlarında başlayan grev nedeniyle yaklaşık bin 100 uçuşun iptal edildiği veya gecikme yaşandığı belirtildi.

Bu durumdan etkilenecek yaklaşık 200 bin yolcu olduğu ifade edildi. Münih ve Nürnberg havalimanlarındaki çalışanların greve katılmayarak seferlere devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)