Escobar ailesi vs Elon Musk

Elon Musk'ın alev silahı ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın ailesini kızdırdı. Elon Musk ve Escobar'ın ailesi karşı karşıya geldi.

DÜNYA 21.10.2019, 11:07 21.10.2019, 11:40
Escobar ailesi vs Elon Musk

Kolombiya'nın ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın ailesinin Elon Musk'a olan savaş açtı.

1993 yılında Kolombiya polisi tarafından öldürülen Escobar'ın ağabeyi Roberto Escobar, Elon Musk'ın satışa çıkardığı "alev silahı" fikrinin kendilerine ait olduğunu ileri sürdü.

Roberto Escobar'ın iddiasına göre 2017 yılında Musk ve Escobar bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmede ise  Pablo Escobar'ın ısınmak için nakit para yakma hikayesinden esinlenerek "oyuncak alev makinesi" üzerinde konuşulduğu belirtilmişti.

Bu yılın Temmuz ayında Musk'ın alev makinesini satışa sunmasının ardından Escobar, Musk'ı dava etmişti. Musk'ın yanıtı ise "Bu bir alev makinesi değil, Bay Escobar." olmuştu. 

Ancak bu açıklama Escobar ailesini yatıştırmadı ve Roberto Escobar çarpıcı açıklamalarını sürdürdü.

Elon Musk'a haksız kazanç suçlaması

Roberto Escobar, alev silahı fikrinin kardeşi Pablo Escobar'ın "para yakma alışkanlığı"ndan doğduğunu belirtirken, Musk'ın haksız kazanç sağladığını iddia etti.

Ağabey Roberto Escobar, Musk'tan 100 milyon dolar ya da Tesla'dan hisse talep ettiğini bildirdi.

Ağabey Escobar Musk'a "Sen bebekken biz dünyayı yönetiyorduk" dedi ve talep ettiği ödemeyi reddederse ünlü milyarderi "bitireceğini" söyledi.

Yorumlar (0)