Çocuğa cinsel istismar vakası, Macaristan Cumhurbaşkanı'nı istifaya götürdü

Bir devlet yurdunun müdürünün 12 yıl boyunca çocuklara cinsel istismarda bulunduğunun ortaya çıkması, Macaristan'da gündeme oturmuştu. Suçu örtmeye çalıştığı için 3 yıl hapis cezası verilen müdür yardımcısını afla dışarı çıkartan Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, baskılara dayanamayarak istifa etti.

DÜNYA 10.02.2024, 21:31 11.02.2024, 02:03 Hakan Öksüz
Çocuğa cinsel istismar vakası, Macaristan Cumhurbaşkanı'nı istifaya götürdü

Macaristan'daki bir çocuk yurdunun yöneticisi, cinsel istismar olayının üstünün örtülmesinde suçlu bulundu. Vakanın örtülmesinde suç ortaklığı yaptığı belirlenen yönetici, cezaevine gönderildi.

Bu yöneticiyi cumhurbaşkanlığı affı ile serbest bıraktığı ortaya çıkan Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, ülkede eleştiri oklarının hedefi oldu.

Olayı örtbas eden müdür yardımcısını afla dışarı çıkarmıştı

Çocukların cinsel istismara maruz kalmasının ardından olayın üstünü örtmeye çalıştığı için suçlu bulunan hükümlüyü affeden Katalin Novak'a bir süredir istifa baskısı yapılıyordu. 

İstifasını duyurdu

Söz konusu olayın yaşandığı devlet yurdunun eski müdür yardımcısını affeden Cumhurbaşkanı Novak, baskılara dayanamadı. Başbakan Orban'ın müttefiki olan Katalin Novak, istifasını sundu.

Cinsel istismarlar 12 yıl boyunca sürdü

2004 ila 2016 yılları arasında bir devlet yurdunda yaşanan cinsel istismar vakaları, Macaristan'da tartışmalara neden olmuştu. 12 yıl boyunca 10'dan fazla çocuğa cinsel istismarda bulunan kurum müdürünün suçunu örtbas eden müdür yardımcısına 2018'de 3 yıl hapis cezası verilmişti.

Yorumlar (0)