Çin’den Filistin’e destek geldi: Çin: ‘İsraillilere karşı silahlı mücadele hakları var’

Çin Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Ma Xinmin, Filistin halkını desteklediğini belirterek, silahlı bir mücadeleye girmenin Filistinlilere ait vazgeçilmez bir hak olduğunu savundu.

DÜNYA 22.02.2024, 17:13 22.02.2024, 17:16 Buse Önder
Çin’den Filistin’e destek geldi: Çin: ‘İsraillilere karşı silahlı mücadele hakları var’

Çin Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Ma Xinmin, Uluslararası Adalet Divanı'nda gerçekleşen "İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü" duruşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Ma Xinmin, Çin'in Filistin halkının meşru haklarını desteklediğini belirterek, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in, kapsamlı bir ateşkes ve Filistin sorununa iki devletli çözüm temelinde müzakere yoluyla çözüm çağrısında bulunduğunu ifade etti.

‘Terör değil meşru müdahaledir’

Hukuk danışmanı Ma Xinmin, Filistinlilerin kendi geleceğini belirleme hakkı çerçevesinde zulme karşı direnmek ve bağımsız bir devletin kuruluşunu sağlamak için İsrail'e karşı silahlı mücadeleye girmenin Filistinlilere ait "vazgeçilmez bir hak" olduğunu savundu.

Ma Xinmin, Filistin halkının direniş hakkına vurgu yaparak, bu mücadelenin terör değil, "meşru silahlı mücadele" olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, dünyanın BM'nin yargı organından alacağı tavsiye niteliğindeki görüşün önemli olduğunu belirterek, bu görüşlerin gelecekteki müzakerelere rehberlik edeceğini ifade etti.

Yorumlar (0)