Cenaze kodu oluşturuldu: İngiltere Kralı 3.Charles ölüyor mu?

İngiltere Kralı 3. Charles'ın sağlık durumuyla ilgili çıkan iddialar gündemi sarsıyor. Kanser teşhisi konduğu söylenen kral için, 2 yıl ömrü kaldığı belirtiliyor ve cenaze töreni hazırlıklarının yapıldığı iddia ediliyor.

DÜNYA 31.03.2024, 19:55 01.04.2024, 11:15 Melina Ay
Cenaze kodu oluşturuldu: İngiltere Kralı 3.Charles ölüyor mu?

İngiltere Kralı 3. Charles'ın sağlık durumuyla ilgili çıkan iddialar gündemi sarsmaya devam ediyor. Yapılan testler sonucunda kanser teşhisi konulduğu iddia edilen Kral için, endişe verici bir senaryo öne sürüldü. İddiaya göre, kralın sağlık durumu beklenenden daha ciddi ve yaklaşık 2 yıl ömrü kaldığı belirtiliyor. Bunun üzerine, şimdiden cenaze töreni hazırlıklarının yapıldığı ileri sürülüyor. İngiliz Kraliyet Ailesi'nin bu beklenmedik gelişmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin önemli bir ismi olan Kral 3. Charles'ın henüz 18 aydır tahtta olmasına rağmen, cenaze planının hazırlandığı iddia ediliyor. In Touch dergisi, kralın hastalığının ciddiyetinin kamuoyuna yansıyanlardan daha fazla olduğunu öne sürerek, cenaze töreni detaylarını paylaştı.

Hürriyet’in haberi doğrultusunda Kral Charles, prostat büyümesi tedavisi sırasında yapılan testlerde kanser teşhisi konulduğu öne sürülüyor. Ancak Buckingham Sarayı, Kral'ın prostat kanseri olmadığını bildirirken, hastalıkla ilgili detaylı bilgi vermekten kaçındı.

Kral Charles’a kanser teşhisi konulması çok konuşulurken, Galler Prensesi gelini Kate Middleton’a da kanser teşhisi koyulduğu öğrenilmişti. Middleton’ın kanseri önlemek için kemoterapiye başladığı da duyuruldu.

Cenaze töreni için kodla haberleşilecek

Buckingham Sarayı'ndaki kaynaklara dayanarak In Touch dergisinin yaptığı açıklamalara göre, İngiltere Kralı'nın cenaze töreni için 'Menai Köprüsü Operasyonu' adıyla bir planlama yapıldığı belirtildi.

Bu plan, Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine benzerlik gösterecek. 'Menai Köprüsü Operasyonu', standart protokolleri içerecek ve hükümdarın naaşı Buckingham Sarayı'ndaki taht odasından Westminster Hall'a taşınacak. Devlet töreniyle toprağa verilecek ve resmi cenaze töreni dokuz gün sonra gerçekleştirilecek. Kralın büyük olasılıkla Windsor Kalesi'ndeki kraliyet mezarlığına gömüleceği belirtiliyor. Kraliyet içinden adı açıklanmayan bir kaynak, "Cenaze töreni, bir İngiliz hükümdarına yakışır bir şekilde görkemli olacak" dedi.

Taht için hazır değil

Kralın tedavi sürecinde resmi devlet görevlerine devam edeceği, ancak halka açık etkinliklere katılmayacağı açıklanmıştı. Bu süreçte, Kral'ın bazı görevlerini Galler Prensi William'ın üstleneceği beklentisi vardı, ancak Prenses Middleton'ın kanser teşhisi bu planları bozdu.

In Touch dergisine konuşan bir kaynak, Charles ve William arasında sağlık krizleri dışında farklı endişelerin olduğunu iddia etti ve Kral'ın William'ın tahta geçmeye hazır olmadığı izlenimine kapıldığını belirtti.

Başka bir kaynak ise, Kral'ın hastalığının beklenenden daha hızlı ilerlediğini ve Kraliçe Camilla'nın bile Charles'ın durumuyla ilgili hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

Kral 3. Charles'ın devlet başkanı olarak rolü nedir?

İngiltere'nin sembolik devlet başkanı olan Kral 3. Charles, siyasi olarak tarafsız kalmasına rağmen bir dizi önemli görevi üstleniyor. Önemli toplantılar öncesinde hükümetten gelen brifingler ve imzalanması gereken belgeler gibi günlük gönderiler kırmızı deri bir çanta içinde kendisine teslim ediliyor. Her Çarşamba günü Başbakan ile Buckingham Sarayı'nda gerçekleştirdiği özel toplantılar, hükümet meseleleri hakkında bilgi alışverişi için kullanılıyor ve bu toplantıların resmi bir kaydı bulunmuyor.

Kral ayrıca Parlamento'da da bazı önemli görevler üstleniyor. Genel seçimlerin ardından hükümeti resmen atama yetkisi bulunan Kral, ayrıca Parlamentonun açılışında yasama yılının başlangıcını simgeleyen bir konuşma yapıyor ve hükümetin planlarını dile getiriyor. Herhangi bir yasanın yasalaşması için Kraliyet Onayı gerekiyor ve Kral, Parlamento'dan geçen yasaları resmen onaylamakla görevli. Ayrıca, devlet başkanlarını ağırlama ve Savaş Kurbanlarını Anma Günü etkinliğine liderlik etme gibi törensel görevleri de bulunuyor.

İngiliz Milletler Topluluğu'nun da başkanı olan Kral, 56 bağımsız ülkeyi temsil ediyor ve bu ülkelerin 14'ünde devlet başkanı konumunda.

Yorumlar (0)