Brezilya'da insanlık dışı olay: Polis, siyahi adamı gaz bombasıyla öldürdü!

Brezilya’da polis ekiplerinin göz altına aldığı siyahi adam, polis arabasının bagajında açılan gaz bombasının içine zorla kapatılarak öldürüldü.

DÜNYA 27.05.2022, 16:49 29.05.2022, 09:21
Brezilya'da insanlık dışı olay: Polis, siyahi adamı gaz bombasıyla öldürdü!

Olay, Brezilya’nın Umbaúba şehrinde yaşandı. 38 yaşındaki Genivaldo de Jesus Santos, motosikletiyle giderken polisler tarafından durduruldu. Polis, Santos'u ekip arabasının bagajına gaz bombası ile birlikte zorla hapsetti. Polisler, siyahi adamın direnmesine hiç aldırmadan dumanlar çıkan bagajın kapasını bastırarak kapattılar ve Santos’un oradan çıkmasını engellediler.

Sosyal medyada Brezilya polisine büyük tepki!

Polisin işkence ederek öldürdüğü Santos’un son anları ise kameralara yansıdı. Siyahi adamın dumanlar çıkan arabanın bagajından sarkan ayaklarının çırpınışlarını görenler olaya sesiz kalmadı ve sosyal medyadan tepki gösterdiler.

Brezilya Eyalet Polisi açıklama yaptı

Brezilya Eyalet Polisi (PRF) yaşanan kötü olaydan sonra açıklama yaptı. Şüpheli şahsın saldırgan tavırlar ile polise muhalefet ettiğini ve direndiği için de aracın bagajına kapatıldığını ifade ederek olaya karışan polislerin hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

"Saldırı şüphesiyle şahısa müdahale edildi"

Konuyla ilgili açıklama yapan eyalet polisi, "(Şüpheli) PRF ekibinin kendine yaklaşmasına aktif şekilde direndi. Saldırganlığı sebebiyle, onu tutabilmek için hareketsizleştirme teknikleri ile daha az oranda saldırı potansiyeli bulunan araçlar kullanıldı. Şahıs Umbaúba'da bulunan Polis Karakoluna getirildi." denildi.

" Santos, şizofreni hastası olduğundan paniğe kapıldı"

Olay yerinde olan Santos’un yeğeni Wallison de Jesus, yaşadıkları korku dolu o anları yerel basın kanallarına açıkladı. Amcasının yalnızca motosiklet kullandığını, polisin onu nedensiz yere yere durdurduğunda da heyecanlandığını ifade etti. Şizofreni rahatsızlığı olan Santos’un, polisin üstünde şizofreni ilaçlarını bulmasıyla heyecanlandığını ve tedirgin olduğunu söyledi.

Brezilya'da George Floyd hadisesi

Brezilya halkı Santos’u sosyal medyada, siyahi bir Brezilya vatandaşı olduğu için ABD’de gözaltında alındığında boğularak yaşamını yitiren Geroge Floyd’a benzetti. Halk, polisleri ırkçı davranışlar sergilediği için suçladı.

"Brezilya adeta bir ölüm kampı"

Habere göre, siyahi politikacı ve aktivist Renata Souza, konuyla ilişkin dün bir açıklama yaptı. Souzo, "Polis memurları resmen bir aracı gaz odasına çevirdiler ve yeğeninin gözleri önünde güpegündüz zihinsel engeli bulunan bir adamı idam ettiler. Bu şekilde insanlık dışılığın hiçbir tarifi yoktur. Brezilya adeta bir ölüm kampı!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)