BM’den Gazze Şeridi açıklaması: Dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri

Birleşmiş Milletler’den yapılan açıklamada, “Güvenli bir bölge yok; Gazze Şeridi’nin tamamı dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi” denildi.

DÜNYA 06.12.2023, 13:52 Şeyda Gül
BM’den Gazze Şeridi açıklaması: Dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri

2 aydır İsrail'in işgali altında kalan Gazze’de bombardımanlar sonucu yaşam alanları yerle bir olurken, 16 bini aşkın kişi feci şekilde can verdi. Hayatın yaşanamaz hale geldiği bölgeye ilişkin açıklamada yapan Birleşmiş Milletler, Gazze'de güvenli bir bölgenin kalmadığını vurguladı. BM’den yapılan açıklamada, “Güvenli bir bölge yok; Gazze Şeridi’nin tamamı dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri haline geldi” ifadelerine yer verildi.

Gazze'de son durum

7 Ekim Cumartesi sabahı Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e kapsamlı saldırı düzenledi. İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın saldırısının gerekçesinin “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” olduğu kaydedilmişti. Ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

1200 İsraillinin öldüğü açıklandı

Saldırıların başladığı günden bu yana İsrail’de 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 82, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askerinin öldürüldüğü bilgisine yer verildi.

Binlerce kişi öldü

Gazze’deki hükümetinden yapılan açıklamalarda ise bombardımanların başladığı ilk günden itibaren Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112’si çocuk ve 4 bin 885’i kadın olmak üzere 16 bin 248’e yükseldiği kaydedildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te ise İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 262 Filistinli yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)