"Birleşmeye zorlamayın, savaş çıkar!"

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'ya iki ülkeyi birleşmeye zorlamaması konusunda uyarıda bulunarak, "Rusya eğer egemenliğimizi ihlâl etmeye kalkarsa, bazılarının da dediği gibi uluslararası kamuoyunun buna nasıl cevap vereceğini biliyorsunuz. Savaşın içine çekiliriz." dedi.

DÜNYA 25.12.2019, 00:11
"Birleşmeye zorlamayın, savaş çıkar!"

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus radyosu Ekho Moskvy'ye mülakat verdi.

Rusya'nın iki ülkeyi birleştirmeye yönelik girişiminin Batı tarafından tehdit olarak değerlendirileceğini kaydeden Lukaşenko, Rusya'ya karşı durulacağını ifade etti. 

Lukaşenko, "Rusya eğer egemenliğimizi ihlâl etmeye kalkarsa, bazılarının da dediği gibi uluslararası kamuoyunun buna nasıl cevap vereceğini biliyorsunuz. Savaşın içine çekiliriz." diye konuştu.

Batı ve NATO'nun buna hoşgörülü bakmayacağını aktaran Lukaşenko, "Çünkü bunu kendileri için bir tehdit olarak göreceklerdir ki bu anlamda haklılar da." dedi.

İki ülke arasında durum nasıl?

Belarus ile Rusya, 1997 yılında Birlik Devleti Anlaşması imzaladı. Anlaşma, iki ülke arasında yakın ekonomik, siyasi ve askeri iş birliğinin kurulmasını öngörüyor fakat tam bir birleşmeyi kapsamıyor. Moskova ise iki "müttefik" arasındaki ilişkilerin ve entegrasyonun daha da derinleştirilmesi için baskı kuruyor.
 

Yorumlar (0)