Biden ailesine yolsuzluk suçlaması

ABD Temsilciler Meclisi Hesap Verilebilirlik ve Gözetim Komitesi, Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın firması Owasco PC'nin ABD Başkanı Biden'a ödeme yaptığını ortaya koyan banka kayıtlarını ortaya çıkardı.

DÜNYA 05.12.2023, 20:24
Biden ailesine yolsuzluk suçlaması

Komite tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması doğrultusunda, ABD Temsilciler Meclisi Hesap Verilebilirlik ve Gözetim Komitesi Başkanı Comer, Owasco PC'nin Joe Biden'a aylık ödemeler yaptığını ortaya koyan banka kayıtlarını paylaştı.

Şu ana değin minimum 20 paravan firma saptanırken, Biden ailesinin, Başkan Biden'ı bir 'marka olarak' kullanarak 2015-19 senelerinde 24 milyon doları aşkın para kazandığı tespit edildi. 

Komite, bahse konu firmanın Çin devleti ile ilişkili firmalardan ödemeler aldığını saptadı.

James Comer, banka kayıtlarının paylaşılmasının akabinde, Hunter Biden ile amcası James Biden'ın ticari ve kişisel banka hesaplarına ulaşılmasını mahkemeden istedi.

Hükümetteki görevi ile ailesinin sergilediği davranışlar arasında 'büyük bir duvar' olduğunu kaydeden Başkan Biden'ı yalan söylemekle itham eden Comer, Biden ailesinin Çin'den para aldığını iddia etti. 

Comer, "Joe Biden, oğlu Hunter Biden ile ailesinin illegal ticari sözleşmelerini konuşmadığını ifade etti. Bu büyük bir yalandı. Beyaz Saray'ın medya müttefikleri ve Hunter Biden'ın avukatları, Hunter Biden'ın firmalarının Joe Biden'a direkt olarak ödeme yapmadığını ileri sürdü. Bunu da resmi yalan listelerine ilave edebiliriz." dedi.

ABD Adalet Bakanlığının tahkikatta yer alan yetkililere Başkan Biden hakkında sual sorulmasını engellemeye çalıştığını iddia eden Comer, Adalet Bakanlığını Biden ailesinin suçlarını örtmeye çalışmakla itham etti.

Comer, "Joe Biden başkan yardımcısıyken, Hunter Biden'ın ticari iş birliği yaptığı isimlerle telefonda konuştu, akşam yemeklerine katıldı ve kahve içti. Joe Biden ve ailesi gerçekleştirdikleri yolsuzluktan sorumlu tutulmalı." dedi. 



"Daha fazla kanıt lazım"


Biden ailesinin, firmalarının ve ortaklarının, siyasi nüfuz kullanılan ticaretten 24 milyon doları aşkın para aldıklarını ileri süren Comer, James Biden'ın 6 Aralık 2023'te, Hunter Biden'ın ise 13 Aralık 2023'te yeminli ifade vermelerine karar verildiğini duyurmuştu. 

Komitenin ilk azil oturumunda bazı Cumhuriyetçiler ve tanıklar, Başkan Biden'ın herhangi bir suç işleyip işlemediğini saptamak için çok daha fazla kanıta gereksinim olduğunu belirtmişti. 


(Hunter Biden)

Yorumlar (0)