Belediye başkanına tüyler ürperten mesaj: Cesetleri streçleyip kaldırıma bıraktılar!

Kartelin acımasız üyeleri, kurbanlarının cesetlerini dehşet verici bir şekilde yol kenarına bırakarak, belediye başkanına yönelik ürkütücü bir uyarı notu eklediler.

DÜNYA 06.06.2024, 09:46 Buse Önder
Belediye başkanına tüyler ürperten mesaj: Cesetleri streçleyip kaldırıma bıraktılar!

Meksika'nın Jocotitlán belediyesinde sabah saatlerinde korkunç bir sahne ortaya çıktı. Belediye binasının önüne bırakılan iki ceset, üzerlerine iliştirilmiş bir tehdit notuyla bulundu. Bu dehşet verici manzara, La Familia adlı kartelin acımasız tetikçileri tarafından bırakılmıştı.

Korkunç manzara sabah ortaya çıktı

Bölge sakinleri, sabahın erken saatlerinde belediye binasının önündeki kaldırımda plastiğe sarılı iki cesetle karşılaştı. Cesetlerin üzerinde, Belediye Başkanı Jesús Cedillo González'e yönelik tüyler ürperten bir tehdit notu asılıydı. Notta, "La Familia Michoacana ile oynamazsınız" ifadeleri yer alıyordu ve bu olayın, belediye başkanının suç örgütüne verdiği sözleri tutmaması nedeniyle bir 'uyandırma çağrısı' olduğu belirtiliyordu.

La Familia'nın tahakkümü

La Familia karteli, Meksika eyaletinde yıllardır hüküm sürüyor. Halkı dehşete düşüren eylemleriyle bilinen bu suç örgütünün son korkunç eylemi, Jocotitlán belediyesinde yaşandı. İlk incelemelere göre, cesetler 'coup de grâce' (acı çekmeye son vermek için öldürücü darbe) olarak bilinen yöntemle öldürülmüştü.

Soruşturma başlatıldı

Meksika Eyaleti Başsavcılığı (FGJEM), olayla ilgili soruşturma başlattı. Jocotitlán, La Familia kartelinin birkaç yıldır geniş bir hakimiyet kurduğu Meksika Eyaleti'nin başkenti Toluca yakınlarında bulunuyor.

Kurbanların kimlik tespit çalışmaları devam ederken, olayın ayrıntılarının gün yüzüne çıkarılması bekleniyor.

14 yaş altındaki çocuk dahil 12 gözaltı

Geçtiğimiz Mart ayında, Jocotitlán yakınlarındaki Atlacomulco belediyesinde, La Familia karteliyle bağlantılı olarak gizli bir mezar keşfedilmişti. Bu mezar, bağımlılık sorunu yaşayan insanlara yönelik bir rehabilitasyon merkezinin avlusunda bulunmuştu. Enrique 'N' lakaplı 'El Canuto'nun tutuklanmasının ardından ortaya çıkan bu mezarda, suç örgütü tarafından kaçırılan kurbanlara ait kalıntılar bulundu. Aynı operasyon sırasında, aralarında 14 yaş altı bir çocuğun da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Yorumlar (0)