Avrupa'da terör alarmı

AB (Avrupa Birliği) Komisyonunun içişlerinden sorumlu mensubu Johansson, Avrupa'da yaklaşan kış tatili sürecinde yüksek terör saldırısı riski olduğunu dile getirdi.

DÜNYA 05.12.2023, 23:54 06.12.2023, 18:13
Avrupa'da terör alarmı

Ylva Johansson, Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanlarının bu seneki son rutin toplantısının akabinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

13 Ekim 2023'te Fransa'nın Arras şehrinde, 16 Ekim 2023'te Belçika'nın başkenti Brüksel'de, son olarak 3 Aralık 2023'te Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen saldırılara dikkat çeken Johansson, Avrupa Birliği içişleri bakanlarının son iki toplantısının başsağlığı mesajları verilerek başladığının altını çizerek, durumun ciddiyetini vurguladı.

Johansson, Orta Doğu'daki son gelişmelerin yansıması olarak, Avrupa'da yılbaşı ve Noel sebebiyle yaklaşan tatil döneminin terör saldırıları bakımından çok büyük bir risk arz ettiğini belirtti. 



30 milyon avroluk koruma önlemi

"Terör tehdidi bir gerçek. Beni en çok endişelendiren şey; Yahudi ve İslam karşıtlığının artması ve kutuplaşma." şeklinde konuşan Johansson, AB'nin, mensup ülkelerin gereksinim duymaları durumunda ibadet yerleri başta olmak kaydıyla kamu alanlarının korunması için kullanmaları maksadıyla iç güvenlik fonundan 30 milyon avro ayırdığını ifade etti.

Johansson, vatandaşlara güvenlik uyarısı yapma yetkisinin mensup ülkelere ait olduğunu anımsatarak, pek çok ülkenin halihazırda terör alarm düzeyini yükselttiğini sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)