Askeri uçaktan saatlerdir haber alınamıyor! Başkan yardımcısı ortada yok

Dün gece saatlerinde Malavi devlet başkanı yardımcısının da içinde bulunduğu bir askeri uçak radarda kayboldu, uçaktan saatlerdir haber alınamıyor.

DÜNYA 11.06.2024, 10:24 Buse Önder
Askeri uçaktan saatlerdir haber alınamıyor! Başkan yardımcısı ortada yok

Malavi Devlet Başkanlığı Ofisi, Devlet Başkan Yardımcısı Saulos Klaus Chilima ve 9 yolcuyu taşıyan askeri uçağın radarda kaybolduğunu duyurdu. Başkent Lilongwe'den Mzuzu şehrine gitmek üzere havalanan uçağın radarla bağlantısının kesildiği belirtildi. "Uçakla temas kurma çabalarımız şu ana kadar başarısız oldu" ifadesi kullanıldı.

Üç ülkeden yardım teklifi

Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, uçağın Chikangawa Ormanı'nda bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Chakwera, İngiltere, Norveç ve İsrail'in kurtarma çalışmalarına yardım teklifinde bulunduklarını belirtti.

Chakwera, "İngiliz, Norveç ve İsrail hükümetleri dahil olmak üzere kalkınma ortaklarımızla temasa geçtik ve bu ortaklar, uçağı bulma kapasitemizi artıracak özel teknolojilerin kullanımı dahil her türlü desteği teklif ettiler. Uçakta kurtulanları bulacağımızı umuyorum" dedi.

Malavi nerede?

Malavi, Afrika kıtasının güneydoğusunda yer alan, denize kıyısı bulunmayan bir kara ülkesidir. 1964 yılında kurulan ülkede 20 milyondan fazla insan yaşıyor. Devlet Başkan Yardımcısı Chilima, 2020 yılından beri Devlet Başkanı Chakwera'nın yardımcılığını yapıyordu.

Yerel medya ise, olası bir kazanın uçakta meydana gelen bir arızadan kaynaklanmış olabileceğini öne sürerken, suikast iddialarını şimdilik gündeme getirmedi.

Yorumlar (0)