Alman polisi, sokak ortasında bir Türk'ü öldürdü

Almanya'nın Mannheim kentinde bir polis, arada mesafe olmasına rağmen elinde bıçak olduğu gerekçesiyle Ertekin Özkan'ı öldürdü. Dün gerçekleşen olay sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı.

DÜNYA 24.12.2023, 18:02 Şeyda Gül
Alman polisi, sokak ortasında bir Türk'ü öldürdü

Almanya'nın Mannheim Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü’nden dün yapılan ortak açıklamada, 49 yaşındaki Ertekin Özkan'ın polisi arayarak suç işlediğini söylediği belirtilmişti. Olay yerine giden polisin binaya vardığında elinde bıçak olan kişiyle karşılaştığı aktarılan açıklamada, kişinin polisin ateş etmesi sonucu yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Sosyal medyanın gündemine oturdu

Olay anına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından hem Almanya’da hem de Türkiye’de büyük tepkilere sebep oldu. Ertekin Özkan'ın arasında 3-4 metre mesafe varken elindeki bıçakla polise doğru yürümek istediği anların yer aldığı görüntülerde, o anda polis tarafından vurulduğu yer alıyor.

Polis olay mahallindeki insanları uzaklaştırmaya çalışıyor

Birçok sosyal medya kullanıcısı, polisin Özkan'ı doğrudan ateş ederek öldürmek yerine ölümcül olmayan bir yaralama ile durdurabileceğini vurguladı. Doğrudan öldürme kastıyla ateş ettikleri gerekçesiyle Alman polisini eleştirilirken, Özkan'ın vurulma anına tanık birinin "Annesi burada" diye tepki verdiği ve polisin olay mahallindeki insanları uzaklaştırmaya çalıştığı da görülüyor.

Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosu başsağlığı diledi

Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin, öldürülen Özkan'ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini vurguladı. Sezgin ayrıca emniyet yetkililerinden de olayla ilgili bilgi alırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar (0)