Aliyev'den seçim sonrası ilk açıklama: Özel tarihi önem taşıyor

Seçimin ardından ilk kez açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tüm bölgelerde seçim düzenlenmesinin ülke halkı için özel öneme sahip olduğunu vurguladı.

DÜNYA 08.02.2024, 14:33 Şeyda Gül
Aliyev'den seçim sonrası ilk açıklama: Özel tarihi önem taşıyor

Azerbaycan’da yeniden cumhurbaşkanı seçilen İlham Aliyev, seçimleri gözlemlemek için Azerbaycan'da bulunan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Genel Sekreteri Sergey Lebedev'i kabul etti. Ülkesinde gerçekleşen cumhurbaşkanı seçimini değerlendiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, seçimin ülkenin tüm topraklarını kapsadığını anımsattı.

Azerbaycan halkı için özel tarihi önem taşıyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Aliyev’in kabulün ardından konuştuğu bilgisine yer verildi. Dünkü seçimlerin ilk kez ülkenin tüm topraklarını kapsadığına dikkati çeken Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Hankendi, Şuşa ve diğer bölgeler de dahil olmak üzere tüm bölgelerde seçim düzenlenmesinin Azerbaycan halkı için özel tarihi önem taşıdığının altını çizdi.

İlk aşama 2026'da tamamlanacak

Zorunlu göçmenlerin bir kısmının ata yurtlarına geri döndüğünü dile getiren Aliyev, Büyük Dönüş Programı diye nitelendirdikleri bu sürecin ilk aşamasının 2026 yılında tamamlanacağını aktardı.

Azerbaycan halkı, ülkeyi 7 yıl yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçmek için dün sandık başına giderek oylarını kullanmıştı.

Bir ilke imza atıldı

Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde de sandıklar kurulmuştu. Böylece ilk kez Azerbaycan'ın tüm topraklarında seçim yapılmıştı. Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da, bir zamanlar ayrılıkçı Ermeni yönetimin "başkent" olarak kullandığı Hankendi'de, Hocavend'de, Hocalı'da, Ağdam'da, Ağdere'de, Cebrayıl'da, Fuzuli'de, Gubadlı'da, Laçın'da, Zengilan'da ve Kelbecer'de seçmenler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nı seçebilmek için oy verme işlemini yapmıştı.

Yorumlar (0)