Acı haberi bakanlık duyurdu: 60 kişi hayatı kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne son 24 saatte 60 kişinin daha yaşamını yitirmesine sebep olduğu ifade edildi.

DÜNYA 02.06.2024, 19:35 04.06.2024, 08:49 Şeyda Gül
Acı haberi bakanlık duyurdu: 60 kişi hayatı kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 240 gündür devam ediyor. Konuya ilişkin Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 4 "katliam" gerçekleştirdiği bilgisine yer verildi. Söz konusu saldırılarda 60 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, 220 Filistinlinin de yaralandığı vurgulandı.

Can kaybı 36 bin 439'a yükseldi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 36 bin 439'a yükseldiği belirtilen açıklamada, yaralı sayısının 82 bin 627'ye çıktığı aktarıldı. Ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu bilgisine yer verilen açıklamada, İsrail güçlerinin engellemesi sebebiyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.

Biri bebek, biri kadın 3 kişi öldü

Gazze'deki Filistin Sivil Savunma Kurumu'nun açıklamasında ise İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin Derec Mahallesi'nde Filistinli Nebih ailesine ait bir evi hedef aldığı bilgisine yer verildi. Saldırıda bir bebek ve bir kadın olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği vurgulanan açıklamada, çok sayıda Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Açıklamada, İsrail’in Belde Kadime'de yer alan Şema caminin yakınlarında Filistinli Halife ailesine ait bir binayı havadan vurduğu aktarıldı.

Yorumlar (0)