ABD’den Uygur Türkleri için hamle: Boykot uygulanacak

ABD'de Biden yönetiminin, Çin'in insan haklarını ihlal ettiğini gerekçe göstererek 2022 Pekin Kış Olimpiyatları kapsamında diplomatik boykot kararını yakında duyuracağı bildirildi.

DÜNYA 06.12.2021, 23:50 07.12.2021, 02:51
ABD’den Uygur Türkleri için hamle: Boykot uygulanacak

ABD medyasının konuya yakın kaynaklara dayandırarak yayımladığı habere göre, Joe Biden yönetimi, bu hafta içerisinde hükümet yetkililerinin olimpiyatlara katılmayacağını açıklayacak.

ABD'yi temsil edecek olan sporcuların olimpiyatlara katılımının önünde herhangi bir engel bulunmadığını kaydeden yetkililer, boykotun yalnızca diplomatik düzeyde kalacağını ifade etti.

Biden yönetimi, bahse konu eylemiyle birlikte özellikle Hong Kong ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 'insan hakları ihlali' ile suçladığı Çin'e uluslararası platformda bir mesaj verecek.

Biden, geçtiğimiz ay işaret etmişti

ABD medyasında 16 Kasım tarihinde yayımlanan bir diğer habere göre, ABD hükümet yetkilileri ya da Biden'ın, olimpiyatlara iştirak etmeyerek insan hakları ihlalleri sebebiyle diplomatik boykot uygulamayı planladığını iddia etmişti.

Bahse konu kararın an itibarıyla resmiyet kazanmadığını kaydeden kaynaklar, Başkan Biden'ın kasım ayı sonu itibarıyla kararı onaylamasını öngördüklerini belirtmişti.

Biden, 18 Kasım günü basın mensuplarına verdiği demeçte de olimpiyatlar kapsamında diplomatik boykot planladıklarını teyit etmişti.

Söz konusu organizasyon, 4 ila 20 Şubat 2022 tarihleri arasında Pekin'de gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)