ABD’den şok hareket: Top mermisinin üstüne ‘bitirin onları’ yazdı

2024 başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olup yeterli desteği bulamadığı için yarıştan çekilen Nikki Haley, İsrail'in kuzeyini ziyaretinde bir top mermisinin üzerine "Bitirin onları" yazdı. Eski İsrail BM Temsilcisi Danny Danon, bu anın fotoğrafını paylaştı.

DÜNYA 29.05.2024, 09:33 29.05.2024, 12:24 Buse Önder
ABD’den şok hareket: Top mermisinin üstüne ‘bitirin onları’ yazdı

Eski İsrail BM Temsilcisi Danny Danon, sosyal medya hesabında ABD'nin eski BM Temsilcisi Nikki Haley'nin İsrail'in kuzeyindeki ziyaretine dair bazı fotoğraflar paylaştı. Bu fotoğraflardan birinde Haley, bir top mermisinin üzerine "Bitirin onları" yazarak imzaladı.

Donald Trump'a rakip olup yeterli desteği alamadığı için başkanlık adaylığı yarışından çekilen Haley, İsrail'e verdiği güçlü destekle tanınıyor. İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarının yanı sıra, ülkenin kuzeyinde de gerginliğin yükseldiği görülüyor.

Birçok kişi hayatını kaybetti

8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ile Hizbullah arasında sınır hattında süren çatışmalarda şimdiye kadar 320 Hizbullah mensubu, 63 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi üyesi, 13 Hamas militanı, 15 İslami Cihad üyesi, 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)