ABD üssüne saldırı: Üç asker öldü

Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye hududuna yakın konuşlanmış ABD askerlerine dönük İHA (insansız hava aracı) ile düzenlenen saldırıda üç ABD askerinin öldüğü açıklandı.

DÜNYA 28.01.2024, 21:19
ABD üssüne saldırı: Üç asker öldü

Beyaz Saray tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Joe Biden'ın, "Dün gece, Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye hududu yakınında konuşlanmış askerlerimize yönelik düzenlenen insansız hava aracı saldırısında üç ABD askeri öldürüldü, çok sayıda asker yaralandı." ifadeleri paylaşıldı.

ABD Başkanı Biden, saldırı ile ilgili bilgileri hala toplamayı sürdürdüklerini belirterek, "Bunun Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplarca düzenlendiğini biliyoruz." ifadesine yer verdi.

Saldırının sorumlularından, ABD'nin belirleyeceği vakit ve şekilde hesap sorulacağını kaydeden Joe Biden, bu savaşta mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.



CENTCOM: 25 kişi yaralandı

CENTCOM (ABD Merkez Komutanlığı) tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada ise Ürdün'ün kuzeydoğusunda tek yönlü gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısı neticesinde üç ABD askerinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise yaralandığı kaydedildi. 

Yorumlar (0)