ABD üssüne saldırı: Biden kararını verdi

ABD üssüne düzenlenen saldırıdan, silahları sağladığı için dolaylı olarak İran'ı sorumlu tutan Joe Biden, "Orta Doğu'da çok daha geniş bir savaşa gereksinimimiz olduğunu sanmıyorum, bunun peşinde değiliz." ifadesini kullandı.

DÜNYA 30.01.2024, 21:01
ABD üssüne saldırı: Biden kararını verdi

ABD Başkanı Biden, Florida'da iştirak edeceği seçim faaliyetleri için Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilerin gündeme dair suallerini cevapladı.

Joe Biden, Ürdün-Suriye hududundaki ABD üssüne düzenlenen saldırıya ne şekilde karşılık vereceklerini kararlaştırdıklarını dile getirdi.

Saldırının sorumlusunu İran olarak görüp görmediği sualini, "Bu saldırıyı gerçekleştiren kişilere silahları temin etmeleri bağlamında İran'ı sorumlu tutuyorum." şeklinde cevaplayan Başkan Biden, saldırının İran ile direkt ilişkisinin ortaya çıkması halinde İran'ı direkt olarak sorumlu tutup tutmayacağı sualini ise "Bunu tartışacağız." ifadesiyle yanıtladı.

ABD Başkanı, sözlerine, "Orta Doğu'da çok daha geniş bir savaşa gereksinimimiz olduğunu sanmıyorum, bunun peşinde değiliz." şeklinde devam etti.

Joe Biden, Ürdün-Suriye hududundaki ABD üssüne hafta sonu düzenlenen saldırı ile ilgili son iki günde ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'ni üç defa toplamış ve ABD'nin bu saldırıya ne şekilde karşılık vereceğini ele almıştı.



Olay

Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye hududuna yakın konuşlanmış ABD askerlerine dönük İHA (insansız hava aracı) ile düzenlenen saldırıda üç ABD askerinin öldüğü açıklanmıştı. 

Beyaz Saray tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Joe Biden'ın, "Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye hududu yakınında konuşlanmış askerlerimize yönelik düzenlenen insansız hava aracı saldırısında üç ABD askeri öldürüldü, çok sayıda asker yaralandı." ifadeleri paylaşılmıştı. 

ABD Başkanı Biden, saldırı ile ilgili bilgileri hala toplamayı sürdürdüklerini belirterek, "Bunun Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplarca düzenlendiğini biliyoruz." ifadesine yer vermişti. 

Saldırının sorumlularından, ABD'nin belirleyeceği vakit ve şekilde hesap sorulacağını kaydeden Joe Biden, bu savaşta mücadeleyi sürdüreceklerini belirtmişti. 

CENTCOM (ABD Merkez Komutanlığı) tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada ise Ürdün'ün kuzeydoğusunda tek yönlü gerçekleştirilen insansız hava aracı saldırısı neticesinde üç ABD askerinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise yaralandığı kaydedilmişti. 

Yorumlar (0)