ABD'li isimden canlı yayında savaş teklifi: ‘Gelin sizi haritadan silelim’

ABD Senatörü Lindsey Graham, Fox News canlı yayınında Orta Doğu'daki gerilimi tırmandıran açıklamalarda bulunarak, ABD'nin ulusal güvenliğinin 'serbest düşüşte' olduğunu belirtti ve İran'a savaş çağrısı yaptı.

DÜNYA 05.02.2024, 11:26 Buse Önder
ABD'li isimden canlı yayında savaş teklifi: ‘Gelin sizi haritadan silelim’

ABD Senatörü Lindsey Graham, Fox News canlı yayınında, Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendirerek sert açıklamalarda bulundu. Graham, ABD'nin son yıllarda Orta Doğu'da etkinliğini kaybetmesine yönelik eleştirilerini dile getirirken, özellikle İran'a karşı sert bir duruş sergiledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına destek veren Graham, ABD'nin ulusal güvenliğinin 'serbest düşüşte' olduğunu belirtti ve İran'a savaş çağrısı yaptı.

Gazze saldırısını açıkça destekledi

Graham'ın açıklamaları, ABD'nin Orta Doğu'daki Tower 22 üssüne düzenlenen saldırının ardından geldi. ABD'nin B1-B bombardıman uçakları tarafından İran Devrim Muhafızları Ordusuna ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen hava saldırısını destekleyen Graham, İsrail'in Gazze'ye saldırısını da açık bir şekilde destekledi.

ABD askerleri Hizbullah tehdidinde

Daha önce Müslümanlara yönelik sert açıklamalarda bulunan ve İran'a karşı sık sık savaş çağrıları yapan Graham, Fox News'taki canlı yayında ABD Başkanı Joe Biden'a seslenerek, Filistin devletini tek taraflı olarak tanımanın sorumsuzluk olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgedeki ABD askerlerinin Hizbullah tehdidi altında olduğunu savunarak, Hizbullah lideri için değerli olan bir hedefi vurmanın gerekliliğini dile getirdi.

‘Sizi haritadan sileceğiz’

Graham'ın en dikkat çekici açıklamalarından biri ise İran'a doğrudan savaş tehdidi oldu. Graham, "Eğer bizimle savaşmak istiyorsanız gelin o zaman, sizi haritadan sileceğiz. İran'la savaşı kaybetmekten endişelenmiyorum, onlar endişelenmeli" ifadelerini kullanarak, açık bir şekilde İran'a savaş ilan etti.

Yorumlar (0)