Yasaklı Sitelere Giriş

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.08.2020, 01:41
Yasaklı Sitelere Giriş

Bilgiye erişimde büyük kolaylık sağlayan internet, günümüzde akıllı telefonlar aracılığıyla çok yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. İnternet dünyasında resmi olarak girilmesi sakıncalı olan sayfalar bulunmaktadır. Devlet tarafından mahkeme kararıyla engellenen sayfalara girmek isteyen birçok kullanıcı bulunmaktadır. Yasaklı sitelere giriş yapmak için şu yöntemleri uygulamak mümkündür:

DNS Değiştirme

Bilgisayar kullanarak internete bağlanmak isteyenler DNS adresini değiştirerek yasaklı sitelere giriş gerçekleştirebilir. Kullandığınız işletim sistemine göre ‘Ağ Ayarları’ kısmından ‘Bağdaştırıcı Ayarları’ bölümünden değişiklik yapabilirsiniz. Güncel DNS adresi bilgilerini web sayfalarından bularak dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Bu kısımda birincil ve ikincil DNS adreslerini değiştirmeniz yeterli olacaktır. Bu kısmı otomatik seçenekte bırakmanız durumunda engelleme devam edecektir. Bazı sayfalar için bu yöntem de çare olmamakta ancak birçok sayfaya giriş sağlanmaktadır.

Proxy Kullanımı

Türkçe karşılığı ‘Vekil Sunucu’ olan Proxy, internete erişim sırasında kullanılabilen bir ara sunucudur. Bu sayede bağlanılmak istenen sayfa, kendi IP adresinizi değil de ara sunucunun sunduğu üçüncü IP adresini algılar. Sadece bireysel kullanıcıların değil firmaların tercihi de Proxy olmaktadır. Ücretsiz olarak sunulan uygulamalarda reklamlar ya da sınırlı IP seçeneği bulunmaktadır.

Mobil cihazlardan Proxy kullanmak için Google Play ya da IOS üzerinden sunulan uygulamalardan edinebilirsiniz. Bu anlamda en fazla kullanılan Proxy uygulamaları, Hola VPN, Touch VPN, Hotspot Shield, Thunder VPN gibi uygulamalardır. Bu uygulamaların genellikle ücretli sürümünde tam özellikler bulunmaktadır. Seçim yaparken iyi araştırmanız ve demo sürümünü deneyerek başlamanız önerilmektedir.

Web Sayfası Üzerinden Giriş

İnternette en fazla aranan konular arasında yer alan yasaklı sitelere giriş için alternatifler arasında web sayfaları yer almaktadır. Sadece yasak olan sayfalara girebilmek için kullanılan sayfalar bulunmaktadır. Bunlar genellikle VPN tabanı üzerinden işlem yapmakta ve arama kısmına sayfa ismi yazmanız durumunda giriş yapılabilmektedir. Bu yöntem genellikle önceki dönemlerde kullanılmaktaydı. Yine de Proxy konusunda bilgi sahibi olmayanlar için aktif olan sayfalar mevcuttur. Bu sayfalar üzerinden bağlantı yaparken dikkatlice hareket edilmesi önerilmektedir.

Yasaklı sitelere giriş konusunda birçok video ve yönlendirme yapan sayfalar bulunmaktadır. Öncelikle gireceğiniz sayfada gerçekleştireceğiniz işlemlerin sınırlı olması son derece önemlidir. Herhangi bir uygulama üzerinden bağlandığınız sayfadan alışveriş yapmanız ya da ödeme yapmanız gereken durumlarda dikkatli olmanız gerekmektedir. Yine de son derece gelişmiş yazılımlarla hareket eden uygulamaları ücretli almanız durumunda riski en aza indirmiş olursunuz. Hem bilgisayardan hem de mobil cihazınızdan size en uygun yöntemi tercih ederek dilediğiniz web sayfasına bağlanabilirsiniz.

Yorumlar (0)