Yasa tasarısına onay geldi: TikTok yasaklanıyor

Montana eyaletinde kabul edilen yasa tasarısı, Çin menşeli sosyal medya uygulaması TikTok'un tamamen yasaklanmasını öngörüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.04.2023, 09:41 17.04.2023, 12:25
Yasa tasarısına onay geldi: TikTok yasaklanıyor

Montana eyalet meclisinde yapılan oylamada, TikTok'un eyalet genelinde kullanımının tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısı kabul edildi.

Söz konusu tasarı için 54 "evet" oyu karşısında 43 "hayır" oyu çıktı. Tasarı, Cumhuriyetçi Vali Greg Gianforte tarafından onaylanmak üzere masasına gitti.

Montana eyaletinin valisi Gianforte'un TikTok'u tamamen yasaklamayı öngören yasa tasarısını onaylaması halinde, ABD'de bu uygulamanın tamamen yasaklandığı ilk eyalet olacak. Montana'da geçtiğimiz yıl, TikTok'un devlet cihazlarında kullanımına yasak getirilmişti.

Farklı eyaletlerde de yasak getirilmişti

ABD Senatosu, 15 Aralık 2022 tarihinde federal hükümet çalışanlarının devlete ait cihazlarına TikTok indirmelerini "ulusal güvenlik endişeleri" nedeniyle yasaklayan tasarıyı oy birliğiyle kabul etti. Ardından Temsilciler Meclisi de 28 Aralık 2022 tarihinde kendi üyeleri ve çalışanları için resmi cihazlara TikTok uygulamasının indirilmesine ve kullanımına yasak getirdi.

TikTok uygulamasının güvenlik endişelerine yol açtığı gerekçesiyle ABD'de birçok devlet kurumu, TikTok'un kullanımını yasaklamıştı. Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı gibi kurumlar, Kongrede yapılan oylamayı beklemeksizin TikTok'u yasaklamıştı.

Texas, Indiana, Güney Dakota, Güney Carolina, Nebraska, Maryland ve Montana da içerisinde olacak şekilde birden fazla eyalette de TikTok kullanımına yasak getiren benzer yasalar sağlanmıştı.

Yorumlar (0)